5 motive să mănânci câte o portocală în fiecare zi

7 octombrie 2014   Psihologie

Suculente şi delicioase, portocalele nu contribuie doar la întărirea sistemului imunitar. Aceste fructe au numeroase alte beneficii asupra sănătăţii.

Previn îmbătrânirea prematură a pieliiOdată cu trecerea timpului,cantitatea de colagen din corp scade. Din această cauză,pielea se încreşteşte şi se ridează. Însă îmbătrânirea prematură a pielii apare şi când nivelul vitaminei C  este redus. De aceea,este indicat să mănânci câte o portocală în fiecare zi.

Citeşte şi:

Portocalele:medicamente naturale

Perele,fructele ideale pentru reglarea digestiei

Pe lângă vitamina C,portocalele conţin din plin vitamina A şi potasiu,două substanţe nutritive care îţi îmbunătăţesc vederea şi îţi apără ochii de afecţiunile oculare.

De cele mai multe ori,afecţiunile cardiace se declanşează ca urmare a înfundării arterelor din cauza nivelului ridicat de colesterol din sânge.

Acest risc poate fi ţinut sub control dacă se consumă în mod constant portocale. Acestea conţin flavonoide care au rolul de a reduce colesterolul „rău” şi de a preveni înfundarea arterelor.

Acidul folic prezent în compoziţia portocalelor susţine buna dezvoltare şi funcţionare a creierului. De aceea,portocalele sunt recomandate şi în timpul sarcinii.

Persoanele care suferă de diabet nu pot asimila glucoza,deaorecve celulele beta din pancreas nu reuşesc să producă insulină sau celelalte celule ale corpului nu pot face faţă cantităţii de insulină produsă de corp.

În acest caz,specialiştii recomandă diabeticilor consumul de portocale,întrucât aceste fructe abundă în fibre şi au un indice glicemic mic. 

Mai multe