5 obiceiuri inedite pentru o viaţă lungă

10 iunie 2015   Psihologie

Dacă vrei să trăieşti cât mai mult, respectă atât regulile de bază de bun simţ - mănâncă sănătos şi variat, nu fuma, fă exerciţii -, cât şi reguli mai puţin cunoscute, dar extrem de folositoare.

Propune-ţi ţeluri pe termen lung

Persoanele care-şi propun ţeluri de atins,pe termen scurt şi lung,trăiesc mai mult,arată statisticile. Hotărârea şi bucuria de a atinge un scop creşte durata vieţii,în timp de munca sub stres o scurtează. Ideal e să-ţi găseşti o cauză,un scop pentru care merită să trăieşti – vei simţi imediat beneficiile.

Mănâncă condimentat

Condimentele sunt sursă excelentă de antioxidanţi,ceea ce te ajută să fii sănătoasă mai mult timp. Curcuma,curry,ardeiul iute (dacă-l suporţi) au efect antiinflamator şi antioxidant,benefic.

Râzi cât poţi de des

Râsul îţi face bine. Scade nivelul de cortizol,îţi aduce bună dispoziţie,scade tensiunea arterială,te face să arăţi mai frumoasă (da! e adevărat!) şi creşte durata vieţii. Cum poţi râde mai mult! Înconjoară-te de prieteni veseli,plini de energie pozitivă,gata să-şi împartă clipele frumoase cu alţii.

Fii amabil cu ceilalţi

Cei care fac bine în jur dezvoltă şanse mai mici de a se îmbolnăvi,arată cifrele. Pentru că a face bine dă o stare de bine,scade stresul,creşte stima de sine şi buna dispoziţie.

Fă curăţenie mai des

O casă curată şi ordonată scade nivelul de stres. În plus,gesturile de curăţenieîn casă şi curte sunt echivalente cu exerciţiile fizice moderate,ceea ce te menţine în formă.

Mai multe