5 seminţe cu efecte miraculoase asupra corpului

7 mai 2015   Psihologie

Bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, seminţele sunt recomandate de specialiştii din întreaga lume, graţie beneficiilor aduse sănătăţii. Astazi vom afla si noi in acest articol care sunt cele 5 seminţe cu efecte miraculoase asupra corpului.

Seminţele de chia

Bogate în acizi graşi Omega-3,proteine ​​şi fibre,seminţele de chia reduc riscul de diabet zaharat şi al sindromului metabolic. Studiile au demonstrat că un consum permanent de seminţe de chia scade tensiunea arterială. Mai mult,acestea sunt indicate celor care ţin dietă,deoarece dau senzaţia de saţietate. Poţi să le adaugi în piureuri,cerealele pentru micul dejun sau în produsele de patiserie.

Seminţele de in au efecte miraculoase asupra corpului

Au puţine calorii şi sunt bogate în proteine,fibre,acid alfa-linolenic (ALA) şi acizi graşi Omega-3. Acestea combat radicalii liberi şi îmbunătăţesc sistemul digestiv şi sănătatea cardiovasculară. Poţi să le adaugi în clătite sau să le presari peste iaurt,fulgi de ovăz şi cereale.

Seminţele de dovleac

Sunt o sursă bună de vitamina E,zinc,mangan şi antioxidanţi.  O singură lingură de seminţe de dovleac conţine 4,7 g de grăsimi sănătoase (grăsimi mononesaturate,care scad colesterolul „rău“ şi cresc nivelul de colesterol „bun“). Stimulează imunitatea şi reglează nivelul de insulină din sânge. Poţi să le presari în supe,salate sau să le consumi pur şi simplu.

Seminţele de susan au si ele efecte miraculoase

Conţin calciu,magneziu şi cupru. Cresc nivelul de vitamina E din organism,îmbunătăţesc sănătatea inimii şi întăresc sistemul imunitar. Studii recente arată că acestea pot reduce riscul de scleroză multiplă. Presară-le cu generozitate în salate,peste pui,peşte şi cereale.

Seminţele de floarea-soarelui

Bogate în grăsimi „bune“,seminţele de floarea-soarelui sunt foarte gustoase,putând fi consumate ca şi gustare. Conţin foarte multă vitamina E,în comparaţie cu alte alimente,fiind foarte bune pentru piele şi păr. Mai mult,pentru că au mult magneziu,sunt bune şi pentru oase. Adaugă-le în pâine,salate şi supe.

Mai multe