6 alimente anti-cancer

12 decembrie 2017   Psihologie

Între 30 şi 40 la sută dintre cancerele de toate tipurile pot fi evitate printr-o dietă sănătoasă şi nimic mai mult. Antioxidanţi şi carotenoide, vitamine şi flavonoizi, lasă-le să vină la tine şi nu le-nchide uşa inimii tale!

Usturoiul

O mireasmă-mbietoare, absolutamente delicios, nu că l-ai pune şi peste tort? Usturoiul e atât de sănătos, că mănânci şi nu-ţi dai seama cât de mult bine-ţi faci când plângi de la mujdeiul ăla! Excelent bactericid, cu un conţinut bogat de sulf, repară celula ADN-ului şi-i trage-n cap cancerului. Pentru a beneficia la maximum de el, după ce l-ai descojit mai lasă-l un sfert de oră să i se activeze enzimele şi abia pe urmă mănâncă-l. Bagă mare!

Broccoli

O legumă cruciferă minunată, care te scoate din pat direct pe pistele de alergare, borccoli are un conţinut de sulforafan care inhibă creşterea celulei canceroase. Acest compus îşi ia drept ţintă celulele-stem ale cancerului şi le atacă exact ca-ntr-un joc video. Consumă-l crud sau doar puţin făcut la abur, ca să nu-i strici tot ce are.

Roşiile

Licopenul din roşii se activează şi mai şi la căldură, aşa că fă-ţi sos de roşii la orice. Nu doar că s-a demonstrat ştiinţific că licopenul ucide celulele canceroase ale prostatei, dar reduce creşterea altora. COnsumă sos de roşii cu nemiluita!

Fructele de pădure

Sursă excelentă de antioxidanţi, fructele de pădure neutralizează radicalii liberi – acei compuşi degajaţi în urma metabolismului celular. Vitamina C şi acidul elagic din căpşuni are proprietăţi anticancerigene demonstrate, iar flavonoidele pe care le conţin suprimă enzimele care distrug ADN-ul celulei.

Morcovii

Altă sursă excelentă de antioxidanţi. Morcovii inhibă creşterea celulelor canceroase şi curăţă de toxine. Alfa-carotenul din morcov e foarte eficient mai ales dacă morcovul e consumat crud.

Frunzele verzi

Fier, fibră, calciu, proprietăţi anticancerigene la greu. Spanacul are luteină care e foarte bună în combaterea cancerului de gură, stomac şi esofag. Vitamina C şi beta-carotenul luptă alături de glucozinolaţi împotriva creşterii celulei canceroase.

Mai multe