6 alimente care te feresc de viroze.... şi pe timp de vară

13 iulie 2015   Psihologie

Credeţi că dacă e vară aţi scăpat de viroze? Că numai în celelalte anotimpuri boala asta îşi face de cap? Ei bine, vă înţelaţi. Vara este la fel de periculoasă, când vine vorba de afecţiuni ale aparatului respirator superior!

Aerul condiţionat,fereastra deschisă,băuturile reci şi îngheţata,chiar şi plaja în exces,mai ales când soarele e în crucea cerului,toate sunt elemente favorizante pentru apariţia unor viroze. Românul zice că numai oamenii sănătoşi răcesc vara! Aşa o fi... dar sănătos înseamnă să fii... sănătos,nu să îţi tot ştergi nasul cu batista.

Ca să ne ferim de viroze specialiştii ne sfătuiesc să ne spălăm cât mai des pe mâini cu apă şi săpun,să evităm pe cât posibil locurile aglomerate,să ne îmbrăcăm corespunzător-să nu ne fie nici pea cald,nici prea frig-şi,nu în ultimul rând,să mâncăm alimente care ne întăresc sistemul imunitar.

Potrivit specialiştilor,în această perioadă,alimentaţia zilnică trebuie să fie foarte bogată în vitamine şi minerale,deoarece acestea întăresc sistemul imunitar. Aşadar,nu uita să consumi cât mai multe legume,fructe,lactate şi grăsimi vegetale.

1. Lactatele şi brânzeturile.Dacă avem un deficit de calciu,organismul nostru nu se poate proteja de virusurile virozei. Aşadar,produsele lactate şi brânzeturile ne protejează organismul de virozele respiratorii,iar dacă deja ne-am îmbolnăvit,ne ajută să ne vindecăm mai repede. În concluzie,bea zilnic un pahar de iaurt sau kefir deoarece conţine probiotice,bacterii care ne stimulează imunitatea.Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR.

Mai multe