6 alimente pe care nu ar trebui să le excluzi din alimentaţia ta

7 septembrie 2015   Psihologie

Este posibil să te fi lipsit de plăcerea de a mânca anumite alimente grase şi delicioase pentru a preveni bolile de inima, precum şi creşterea în greutate. Ştiai că unele dintre alimentele " interzise " au o serie de beneficii pentru sănătatea ta?

Iată 6 produse alimentare populare de care te poţi bucura fără să-ţi faci griji pentru efectele lor secundare.

1. Oul

Acesta conţine vitamine şi minerale care ajută la menţinerea energiei. Oul conţine antioxidanţi care protejează retina şi reduc riscul de apariţie a cataractei. Este recomandat să mănânci 2 ouă pe săptămână.

2. Brânza

Aceasta este bogată în calciu  şi menţine sănătatea oaselor,iar grăsimile saturate pe care le conţine ajută la menţinerea sănătăţii întregului organism. Cu toate acestea,încearcă să o mănânci cu moderaţie.

3. Ciocolata neagră

Ştim cu toţii că ciocolata face minuni pentru papilele noastre gustative şi cu fiecare muşcătură vom dori să mâncăm mai multă. Cea mai bună pentru organism este ciocolata neagră,deoarece reduce tensiunea arterială şi riscul apariţiei diabetului.

4. Untul

Grăsimea care se găseşte în unt este vitală pentru absorbţia în organism a substanţelor nutritive care se găsesc în legume. Aceasta include vitamine liposolubile cum ar fi:  vitaminele A,D,E şi K şi carotenoizi.

5. Carnea de pasăre

Mulţi oameni cunosc beneficiile pentru sănătate ale consumului de produse avicole cum ar fi carnea de pui. Pentru a beneficia de proteinele care se găsesc în carne,elimină pielea şi consum-o în timpul zilei pentru a nu creşte riscul apariţiei bolilor de inimă.

6. Cafeaua decofeinizată

Aceasta are anumite beneficii pentru sănătate. Consumul de cafea decofeinizată poate reduce apariţia bolii Parkinson,a diabetului,demenţei şi a cancerului.

Mai multe