6 fructe de care ai nevoie, dar te pot balona! Cum e bine să le consumi

27 august 2015   Psihologie

Senzaţia de balonare nu trebuie să fie asociată întotdeauna cu probleme de stomac, ea putând fi dată de consumul alimentelor sănătoase. O categorie de alimente benefice, pline de nutrienţi de care corpul tău are nevoie, o reprezintă fructele, însă, în ciuda beneficilor lor, acestea pot produce gaze în stomac.

Iată de ce:fructele sunt bogate în zahăr,în special fructoză şi sorbitol (un alcool de zahăr),iar aceste două elemente nutritive pot provoca gaze. Este de asemenea,plin de fibre – care sunt greu de digerat,având acelaşi efect asupra stomacului.

Deşi nu ar trebui să lipsească din dieta dumneavoastră,este indicat să vă luaţi măsuri suplimentare când consumaţi aceste alimente,pentru a evita senzaţia neplăcută de balonare. Iată care fructele care predispun la balonare:1. Merele sunt încărcate cu antioxidanţi.De fapt,un măr verde conţine mai mulţi antioxidanţi decât fructele de pădure. Acest fruct este încărcat de fructoză,pe care unii oameni o digeră destul de greu. Dacă acest lucru ţi se întâmplă şi ţie,încercaţi să mâncaţi o jumătate de mar în locul unuia întreg şi mestecaţi încet. Citeşte articolul mai departe pe ANTENA SATELOR.

Mai multe