6 motive pentru care este bine să bei apă în primele 60 de secunde după ce te-ai trezit!

27 aprilie 2017   Psihologie

Dacă bei apă pe stomacul gol, poţi evita numeroase probleme de sănătate. De aceea, începe-ţi ziua prin hidratarea corpului, deoarece organismul se deshidratează pe timpul nopţii.

Apa băută pe stomacul gol ajută la îmbunătăţirea funcţiilor organismului,şi anume.

Stimulează procesul de digestie

Dacă bei un pahar mare cu apădimineaţa imediat ce te-ai trezit,ajuţi în stimularea procesului de digestie,care devine cu 24% mai activ pentru următoarele 110 minute.

Elimină toxinele din organism

Rinichii acumulează toxinele care se adună în sânge şi pe care apoi le elimină. De aceea,ei au nevoie de mai mult lichid pentru a putea îndeplini această funcţie.

Citeşte şi:De ce este bine să bei apă cu ghimbir

Reduce pofta de mâncare

Un pahar cu apă băut dimineaţa ajută în combaterea senzaţiei de foame. De aceea,este important să o bei în primele 60 de secunde după ce te-ai trezit.

Menţine pielea sănătoasă

Dacă organismul este hidratat,atunci pielea devine catifelată,curată şi elastică. Aceasta este principalul beneficiu al apei băută pe stomacul gol.

Protejează colonul

Atunci când nu bei suficientă apă pe parcursul zilei,colonul sustrage apă suplimentară din materialul rezidual al intestinului,iar acest lucru duce la obstrucţionarea lui. Dacă organismuleste hidratat,colonul şi celelalte organe îşi vor putea îndeplini funcţiile.

Citeşte şi:Băuturi la fel de sănătoase ca apa

Creşte nivelul de energie şi rezistenţă

Pentru ca sistemul limfatic să-şi poată îndeplini funcţiile,el are nevoie de apa din organism. În plus,astfel previi apariţia anumitor boli infecţioase.

Credit foto:www.boldsky.com

Mai multe