7 alimente cu potenţial cancerigen
Numeroase studii au arătat că anumite alimente au o legătură cu apariţia cancerului. Având în vedere că 35% din tumorile canceroase apar din cauza regimului alimentar, este important să încerci să eviţi pe cât posibil consumul acestor produse.
Produsele din carne procesate
Majoritatea produselor din carne procesate,cum sunt cârnaţii,şunca şi baconul conţin conservanţi chimici,coloranţi artificiali şi un nivel ridicat de sare şi zahăr,motiv pentru care par proaspete şi au un gust foarte apetisant. Aceşti compuşi,care conţin nitriţi şi nitraţi de sodiu,cresc riscul de a dezvolta cancer de colon,dar şi alte tipuri de cancer.
Faina albă rafinată
Potrivit unui studiu realizat recent,consumul de carbohidraţi rafinati poate creşte cu până la 220% riscul de a suferi de cancer de sân. Acest lucru se datorează faptului că în urma consumului de carbohidraţi creşte concentraţia de glucoză foarte repede,care alimentează direct creşterea şi răspândirea celulelor canceroase în organism.
Zaharurile rafinate
Unele produse bogate în îndulcitori permit celulelor canceroase să se metabolizeze rapid şi uşor,şi apoi proliferează. Anumite alimente,cum sunt prăjiturile,biscuiţii,plăcintele,sucurile şi sosurile conţin niveluri ridicate de zahăr rafinat şi pot dezvolta,în timp,această maladie.
Alimentele modificate genetic
Consumul de alimente modificate genetic poate duce la apariţia diferitelor tipuri decancer. Printre aceste produse se numără porumbul şi derivatele sale,tomatele,soia şi rapiţa.
Alimentele prăjite şi junk-food
Acestea ar trebuie consumate cât mai rar, pentru că pot dezvolta,în timp,cancer,dar şi alte probleme de sănătate,cum sunt obezitatea şi afecţiuni ale inimii. Chipsurile şi snacksurile conţin niveluri ridicate de acrilamidă,o substanţă cancerigenă care se formează atunci când produsele alimentare sunt expuse la temperaturi ridicate. În plus,multe dintre aceste alimente conţin grăsimi trans şi zahăr,care au o mare legătură în dezvoltarea şi proliferarea cancerului.
Alimentele şi băuturile dietetice
Acestea fac parte din dieta celor care vor să slăbească,dar,specialiştii spun că alimentele şi băuturile dietetice nu sunt bune pentru sănătate. Chiar dacă aceste alimente conţin mai puţine grăsimi,zahăr,calorii,carbohidraţi,în ele se găsesc şi substanţe nesănătoase,cum este aspartamul,unul dintre cei mai comuni îndulcitorii care cauzează malformaţii congenitale,inclusiv cancer.
Roşiile conservate
Cele mai multe alimente conservate conţin un agent chimic cunoscut sub numele de EPS (sau bisfenol A),care acţionează ca un estrogen şi reduce activitatea hormonală normală a corpului. Unele studii arată că această substanţă poate duce la apariţia multor boli,cum sunt cele cardiace,intestinale,cancer şi chiar infertilitate.