8 alimente pentru pancreasul tău

8 decembrie 2017   Psihologie

Dacă nu te-a durut niciodată pancreasul, probabil că nici nu ştii prea bine unde a aşezat în corpul tău şi nu-i ştii nici importanţa. Pancreasul este o parte a sistemului digestiv din cavitatea abdominală, responsabil cu producţia de insulină, polypeptide, somatostatină şi glucagon.

Pancreasul are o consistenţă buretoasă şi produce enzime care „rup“ alimentele. Diferite enzime pentru fiecare aliment în parte. Pancreatita e o inflamaţie a pancreasului care rezultă în dureri severe, febră şi diaree. Sănătatea acestui organ este esenţială pentru echilibrul întregului tău organism. Află ce alimente să consumi ca să-ţi protejezi pancreasul.

Usturoiul

O legumă din familia „allium“, bogat în sulf, arginină, selenium, oligozaharide şi flavonoide care previn cancerul pancreatic. Din familia usturoiului, la fel de sănăătoase ca el, mai fac parte prazul, ceapa, ceapa verde, schinduful, haşma. Consumă-le cu încredere în mâncăruri şi-n salate.

Spanacul

O opţiune excelentă pentru sănătatea pancreasului tău. Un studio publicat în Journal for the National Cancer Institute arată că dieta bogată în spanac şi alte legume verzi protejează pancreasul de cancer.

Iaurtul probiotic

Potrivit Universităţii din Wisconsin, probioticele pot fi de ajutor în menţinerea echilibrului sănătăţii pancreasului. Iaurtul conţine culturi active care ajută digestia şi poate ajuta să reducă riscul unor problem de sănătate.

Cireşele

Sursă natural de antioxidanţi şi de alcool perilil (un compus care e demonstrate anticancer), cireşele sunt ideale pentru ca să ai un pancreas fericit. Cumpără-le cât mai organice cu putinţă ca să eviţi expunerea la pesticide.

Ciupercile

En extract din ciupercile medicinal inhibă dezvoltarea cancerului pancreatic. Ciupercile sunt o sursă excelentă de fibre, selenium, potasiu şi vitamina D2, cu foarte puţine calorii şi bune fie gătite, fie crude.

Broccoli

Broccoli protejează pancreasul prin compusul ei flavonoid, apigenina. Ca să primeşti toţio nutrienţii din broccoli mănâncă-l crud sau doar puţin ţinut la aburi.

Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt o alegere excelentă pentru pancreas, mai ales că, dacă nu ştiai, fructele şi legumele în formă de diferite organe arată că protejează în primul rând acele organe. Cu forma lui de pancreas, cartoful dulce nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este bun pentru că ajută pancreasul să elibereze gradual zaharurile, nepunând, astfel, stres, pe sistemul digestiv.

Strugurii roşii

Sunt o sursă excelentă de resveratrol, uin antioxidant benefic. Resveratrolul previne distrugerea vaselor de sânge şi reduce inflamaţia. Mai exact, resveratrolul induce apoptoza (moartea celulară) în cancerul pancreatic.

Mai multe