Acest desert consumat dimineaţa te-ar putea ajuta să slăbeşti. Ce spun specialiştii
Dacă te gândeşti să începi o nouă dietă, dar te sperie gândul că trebuie să renunţi complet la dulciuri, află că un desert preferat de mulţi se poate afla în meniul tău, chiar şi în perioadele în care reduci caloriile.
Consumul de deserturi poate fi o modalitate destul de uşoară de a te îngrăşa, zahărul fiind unul dintre vinovaţii principali pentru depunerea de kilograme. Din fericire, un studiu realizat recent a constatat că un desert delicios poate avea efectul opus. Mai exact, dacă vei mânca dimineaţa acest dulce, vei putea arde mai multe calorii, decât în mod normal şi vei putea profita de multe alte beneficii. Citeşte mai departe pentru a afla ce desert te-ar putea bucura la cafeaua de dimineaţă!
Un studiu publicat în „The FASEB Journal‟ a examint efectele pe care ciocolata cu lapte o are asupra femeilor aflate la menopauză, în decurs de o oră de la trezire. Cercetătorii au descoperit că atunci când femeile au mâncat 100 de grame de ciocolată, în acest interval de timp, ciocolata a contribuit la reducerea nivelului de glucoză, la arderea grăsimilor şi la scăderea circumferinţei taliei. În plus, consumul de ciocolată dimineţa a dus şi la scăderea nivelului de cortizol. Potrivit studiului „nivelurile scăzute de cortizol au fost legate de un apetit mai mic‟, în momentul în care femeile au primit 100 de grame de ciocolată dimineaţa, ele au fost mai puţin stresate ştiind că vor fi compensate caloric şi nu au mai mâncat impulsiv. Consumul de ciocolată a contribuit, de asemenea, la scăderea nivelului de foame şi la dorinţa de a consuma alte dulciuri.
Studiul a constatat că acest desert consumat aproape de trezire nu a dus la creşterea în greutate, deşi participanţii şi-au crescut aportul caloric zilnic. Cercetătorii au descoperit că momentul consumului poate fi la fel de important ca ceea ce mâncăm: „Descoperirile noastre evidenţiază faptul că nu numai
, ci şi
mâncăm poate avea impact asupra mecanismelor fiziologice implicate în reglarea greutăţii corporale
, a spus co-autorul studiului Dr. Frank Scheer, potrivit bestlifeonline.
Totodată, un studiu din 2012, confirmă rezultatele acestei cercetări. Potrivit „JAMA Internal Medicine
femeile şi bărbaţii care au consumat frecvent ciocolată au avut, în medie, un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut, decât persoanele care au consumat mai puţină ciocolată.
Sursă foto: Shutterstock