Acesta este sucul care ţine la distanţă cancerul mamar

8 decembrie 2014   Psihologie

În urma unui studiu amplu, cercetătorii americani au descoperit că sucul preparat dintr-o legumă care se găseşte în bucătăriile noastre combate în mod eficient cancerul la sân.

Este vorba de sucul de roşii,în compoziţia căruia s-a descoperit un hormon care luptă în mod eficient împotriva tumorilor mamare.

Specialiştii susţin că un pahar de suc de tomate pe zi conţine o cantitate suficientă de licopen,substanţa chimică din roşii care stimulează secreţia de adiponectină,hormonul care combate factorii de risc ai cancerului la sân.

Licopenul conferă,de asemenea,culoarea roşie a tomatelor şi au existat studii ce au arătat că este eficient şi împotriva cancerului la prostată.

Cercetătorii americani au măsurat nivelul hormonului adiponectină în cazul a 70 de femei cu vârsta de peste 55 de ani,înainte şi după ce au consumat suc de roşii timp de 10 săptămâni.

Toate femeile erau fie supraponderale,fie aveau o rudă apropiată diagnosticată cu cancer la sân,acestea având un risc mai mare de a se îmbolnăvi.

Cantitatea de licopen regăsită într-un pahar de suc de roşii a crescut nivelurile de adiponectină cu până la 9%,potrivit studiului publicat în Journal of Clinical Endocrinology &Metabolism.

Adiponectina reglează nivelurile de grăsime şi ţine sub control obezitatea,care este printre principalii factori de risc ai cancerului la sân,iar creşterea nivelurilor acestui hormon a fost substanţială în cazul femeilor mai slabe.

Mai multe