Acestea sunt cauzele mai puţin ştiute care duc la creşterea în greutate!

17 iulie 2015   Psihologie

Cu toate că ai o alimentaţie echilibrată, nu reuşeşti să slăbeşti, ba mai mult acumulezi kilograme în plus? Află ce cauze, mai puţin ştiute, duc la creşterea în greutate.

Din cauza «nervilor la stomac»

Te poţi confrunta cu o creştere semnificativă în greutate din cauza unei probleme de sănătate cunoscută în termeni populari de «nervi la stomac». Cu alte cuvinte,stresul,anxietatea şi stările depresive te fac să cazi pradă tentaţiilor dulci.

Un consum mare de alimente bogate în zaharuri duce la acumularea caloriilor sub formă de grăsimi. Dacă vrei să scapi de problema îngrăşatului cauzată de stres sau de anxietate,este necesar să-ţi stăpâneşti emoţiile negative. 

Din cauza consumului de alimente pe bază de gluten

Pentru unele persoane,consumul constant de alimente care conţin gluten poate fi un factor decisiv al greutăţii corporale. De obicei,adolescentele şi femeile aflate la menopauză sau care suferă de dereglări hormonale se confruntă cu creşterea în greutate cauzată de consumul de gluten.

Pentru a reduce efectele negative ale alimentelor pe bază de gluten,este vital să nu fii o persoană sedentară,să nu fumezi şi să bei alcool în cantităţi moderate.

Din cauza unei predispoziţii genetice

Unele persoane se confruntă cu un tip de obezitate care se manifestă prin acumularea de kilograme în partea inferioară a corpului,în special la nivelul picioarelor. Această problemă este,de cele mai multe ori,ereditară şi se declanşează,adesea,pe perioada sarcinii.

Dacă ştii că eşti predispusă la acumularea de kilograme în plus din această cauză,cel mai bine este să faci mult sport prin care să-ţi lucrezi masa musculară a picioarelor,mai ales înainte de a rămâne însărcinată.

Mai multe