Acestea sunt motivele pentru care te simţi extrem de obosită!

30 aprilie 2015   Psihologie

Cu toate că te odihneşti în jur de opt ore pe noapte, te simţi în continuare extrem de obosită? Iată câteva motive banale pentru care te confrunţi cu această problemă.

Ai intoleranţă la guten

Unul dintre simptomele intoleranţei la gluten este oboseala cronică. Dacă obişnuieşti să consumi multe alimente care conţin cantităţi mari de gluten şi te simţi obosită,în special după ce le mănânci,mergi la doctor şi fă-ţi un test pentru a afla dacă ai sau nu intoleranţă. 

Nu consumi suficiente grăsimi

Pentru ca organismul să funcţioneze la parametri normali,corpul tău are nevoie de grăsimi,pe care le transformă ulterior în energie. Şi creierul tău are nevoie de grăsimi,iar când îi oferi o cantitate prea mică,poţi întâmpina dificultăţi de concentrare şi memorare.

Bei prea multă cafea

Cu toată că această băutură este cea care te înviorează,prea multă cofeină în corp poate produce efectul contrar. Stimularea în exces a simţurilor şi a funcţiilor corpului va forţa organismul să lucreze chiar şi atunci când este obosit,ceea ce înseamnă că oboseala se va accentua şi mai mult.

Consumi multe zaharuri

Cu toate că alimentele care conţin zahăr îţi dau energie,acest efect este de scurtă durată. Pe lângă faptul că după câteva ore te vei simţi obosită,corpul îţi va cere din nou «dulce»,iar tu vei pica în capcana alimentelor bogate în calorii «goale». Concluzia:te vei simţi epuizată şi îţi vei creşte riscul să acumulezi caloriile sub formă de depozite de grăsimi.

Eşti constipată

Dacă nu elimini în mod constant toxinele şi reziduriile din intestine,nivelul energiei poate fi afectat. Aşadar,pentru a preveni apariţia constipaţiei,cât şi instalarea senzaţiei accentuate de oboseală,consumă cât mai multe alimente bogate în fibre.

Mai multe