Activităţi benefice pentru tine

27 ianuarie 2016   Psihologie

De multe ori te simţi singură. Există nişte activităţi care chiar ne ajută să ne simţim mai bine. Sunt activităţi care nu necesită bani sau prea mult efort. Sunt plăcute, productive, pentru petrecerea timpului liber, care ne fac să fim mai fericite pe termen lung.

Iată o listă cu activităţi care te ajută să te simţi mai bine:1. Citeşte

Poţi afla atât de multe despre tine atunci când citeşti,fie că este o biografie,fie un roman. Este vorba despre citirea printre rânduri,a vedea lucrurile printr-o altă perspectivă,şi de călătorie la niveluri mai profunde ale subconştientului nostru. Lectura te ajută să te relaxezi,să îmbunătăţeşti calităţile de comunicare proprii,te ajută să te exprimi mai clar.

2. Discută cu alte persoane

Fie că eşti la cafenea cu un prieten,într-o adunare socială,sau pur şi simplu vorbeşti cu cei din jur,încearcă să faci cu fiecare o conversaţie semnificativă. Întreabă-i pe alţii despre pasiunile lor,perspectivele lor,temerile lor,şi eşecurile lor. Nu judeca. Nu compara. Ascultă doar. Deseori,o conversaţie sinceră serveşte ca motivaţie pentru o schimbare pozitivă. Acest lucru va permite să cunoşti mai bine colegii,şi te vor ajuta să înveţi din greşelile şi succesele lor.

3. Meditează

Meditaţia este,în esenţă practica de a sta pentru câteva momente în tăcere,dar beneficiile sale sunt uluitoare. Am putea avea parte de cele mai liniştite momente din viaţa noastră. Începe în fiecare zi cu o sesiune de 15 minute. La început poate fi greu,dar te vei elibera de stres şi gânduri negative. Pe termen lung,meditaţia poate ajuta la îndepărtarea stresului şi a problemelor de zi cu zi.

 4. Scrie o lista pentru fiecare zi

Lasă-ţi două minute în fiecare dimineaţă pentru a scrie tot ceea ce trebuie să faci în ziua respectivă. Făcând asta,vei salva mai mult timp,şi nu o să-ţi mai faci griji mai târziu. Defineşte sarcinile cele mai importante,care te ajută să-ţi îndeplineşti obiectivele,şi pune-le în partea de sus a listei. Apoi,începe să te concentrezi pe ele.

  5. Uită-te la videoclipuri de inspiraţie  

Dacă lectură nu este pe placul tău,şi preferi să navighezi pe internet,alege să te uiţi la videoclipuri care să te inspire. Explorează clipuri video motivaţionale,inteligente,care implică discuţia. Sunt diverse persoane care vorbesc despre viaţa lor,fac storytelling.

  6. Bea ceai    

Consumul de ceai este extrem de sănătos,şi poate deveni un ritual calmant pentru reducerea stresului,dacă o faci zilnic. Găseşte o perioadă scurtă de timp,dimineaţa sau seara,când nimeni nu te deranjează şi poţi fi singură. Pregăteşte-ţi un ceai  şi bucură-te de fiecare înghiţitură. În timp ce faci asta,ascultă muzică,citeşte,scrie,sau stai şi savurează ceaiul în linişte.

7. Scrie

Nu trebuie să fii scriitor sau o persoană creativă pentru a scrie. Pune pe hârtie gândurile. Este un proces terapeutic,şi poţi încerca să scrii în fiecare zi câte puţin. Consideră că ai un jurnal în care scrii ceea ce faci zilnic,evenimentele din timpul săptămânii sau obiectivele pe care le ai.

Mai multe