Adevărul despre pilulele de slăbit

19 aprilie 2012   Psihologie

Azi, plinuţă şi cu „aripioare“, mâine, suplă şi cu câteva kilograme în minus. Asta fără niciun efort şi fără să ţii o cură drastică. Cam asta fac pilulele de slăbit, este părerea generală. Nimic mai greşit!

Într-adevăr,pilulele te ajută să slăbeşti mai mult decât ar face-o dieta singură,dar nu exclud regimul alimentar şi exerciţiile fizice.

Şi mai important,nu exclud vizita la nutriţionist. Dimpotrivă,este indicat să ceri părerea unui specialist în nutriţie. Altfel,te poţi alege cu boli de inimă sau cu tulburări psihice.

Înlătură senzaţia de foame

O parte din pilulele de slăbit scad apetitul şi induc senzaţia de saţietate,o altă parte reduc absorbţia de grăsimi.

Există pastile de slăbit care reduc şi pofta de dulciuri. Tocmai modul lor de acţiune este şi cel responsabil de apariţia efectelor adverse.

De exemplu,pastilele care acţionează asupra creierului şi reduc senzaţia de foame pot da depresie sau gânduri suicidale.

Pastilele care reduc absorbţia de grăsimi pot cauza tulburări digestive (diaree). Toate aceste efecte adverse pot fi controlate şi eliminate doar de nutriţionist.

Când sunt "indicate"

Nu apela direct la pastile doar pentru că ţi se pare ţie că „eşti un pic grăsuţă”. În general,administrarea pilulelor de slăbit se justifică la persoanele care au cu mai mult de10 kilograme peste valoarea considerată normală.

În al doilea rând,nu trebuie luate timp îndelungat,pentru că pot modifica modul în care se metabolizează mâncarea în organism.

Atenţie,iubitoare de cafea!

O mare parte dintre pastilele de slăbit au în compoziţie cafeină. Dacă mai bei şi obişnuita cafea de dimineaţă,insomnia este ca şi garantată. Mai poţi avea probleme de ritm cardiac şi stări de anxietate. Nu uita:cafeina se mai găseşte în ceaiul verde şi în băuturile energizante.

Info

În farmacii se găsesc pastile de slăbit de la 20-40 de lei (suplimentele,care se dau fără reţetă) până la 300-400 de lei (medicamentele cu reţetă).

Mai multe