Află care este secretul unei inimi sănătoase!

23 aprilie 2012   Psihologie

Cercetătorii de la Harvard au descoperit care este secretul unei inimi sănătoase: optimismul. O stare psihologică de bine, care include fericirea, satisfacţiile vieţii şi gândurile pozitive, poate apăra inima.

"Medicina este orientată spre disfuncţii şi boli. Sănătatea este mai mult decât absenţa bolii. Aşa că ne-am uitat la partea pozitivă a lucrurilor, cum optimismul şi fericirea ne pot proteja de bolile cardiace",a declarat doctorul Julia Boehm,cercetător la departamentul Sănătăţii Publice de la Harvard.

După ce au analizat mai bine de 200 de studii din ultimii ani care priveau starea psihologică de bine şi bolile de inimă,oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că oamenii care sunt fericiţi,optimişti şi se implcă în activităţi sănătoase,precum exerciţiul fizic,mănâncă sănătos şi dorm mai mult,au un risc mai mic de a suferi de afecţiuni cardiovasculare.

Autorul cercetării consideră că rezultatul studiului este un prim pas spre a înţelege mai bine legăturile dintre comportamentul uman şi bolile organismului.

Mai multe