Află ce «ascund» etichetele produselor

31 august 2011   Psihologie

De cele mai multe ori, etichetele produselor par scrise în „limbi străine". Multe informaţii, ingrediente necunoscute şi denumiri ştiinţifice. Specialiştii site-ului webMD.com ne învaţă cum să interpretăm datele de pe etichetele alimentelor şi ce trebuie să ocolim pentru a mânca mai sănătos!

Fibrele trebuie să provină din cereale integrale

"Dacă sursa de fibre este alta decât cerealele integrale, nu vei beneficia de efectele pozitive pe care scontaţi",spun specialiştii.

Cuvântul „integral" nu trebuie să lipsească, în special de pe eticheta alimentelor de la micul dejun, precum biscuiţii, pâinea, pastele. Dacă ne uităm pe lista cu ingrediente, cerealele ar trebui să aibă cel puţin 3 grame de fibră.

Atenţie la îndulcitorii artificiali!

Dulciurile ambalate, dar şi sucurile, conţin îndulcitori artificiali, care sunt mai dăunători decât zahărul. 5 grame de îndulcitori sunt echivalentul unei linguriţe de zahăr.

Îndulcitorii contribuie la creşterea numărului de calorii, dar nu şi la valoarea nutritivă."Îndulcitorii şi coloranţii,pot cauza disfuncţii ale tiroidei,tumori ale tiroidei,hiperactivitate şi pot bloca metabolismul zincului", susţin specialiştii în nutriţie.

Citeşte mai multe pe click.ro

Mai multe