Alimente bune de consumat în timpul meselor copioase

24 decembrie 2014   Psihologie

În preajma sărbătorilor este destul de greu să te abţii să nu mănânci cât mai multe bunătăţuri, însă consumul ridicat de alimente bogate în calorii are consecinţe atât asupra siluetei, cât şi asupra sănătăţii.

Alimentaţia în exces forţează organismul să digere mult mai repede alimentele ingerate,în timp ce acesta încearcă să repare daunele produse de radicalii liberi în momentul digestiei. Radicalii liberi atacă celulele şi pot determina apariţia unor afecţiuni,precum boli de inimă,diabet sau cancer.

Cu cât mâncăm mai mult,cu atât organismul nostru produce mai muţi radicali liberi. Aşadar,în cazul în care se întâmplă să ai mese copioase,cercetările arată că există câteva alimente care te ajută să te refaci.Condimentele încetinesc absorbţia grăsimilorAdaugă condimente peste alimentele pe care le mănânci pentru a diminua efectele negative ale unei mese copioase. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Nutriţie,persoanele care au adăugat în mâncare 2 linguriţe de condimente (rozmarin,scorţişoară,oregano,piper negru,usturoi şi curcuma) au avut rezultate mai bune la analize,în comparaţie cu persoanele care nu au folosit condimente.

Vezi ce alte alimente este indicat să consumi în timpul meselor copioase pe clicksanatate.ro.

Mai multe