Alimente bune şi rele pentru somn

1 august 2014   Psihologie

Cu toţii ştim că somnul şi cafeaua nu sunt o combinaţie recomandată. Totuşi, aceasta nu este singura care-ţi dă peste cap orarul de somn. Unele alimente sunt de ajutor în timp ce altele ar trebui consumate mai rar.

Alunele şi migdalele,un somnifer natural

Au un aport crescut de melatonină şi magneziu,deci vei avea parte de un somn odihnitor. Mănâncă o mână de alune şi migdale cu o oră înainte de a te băga în pat,iar dimineaţa te vei trezi pregătită pentru o nouă zi de muncă.

Citeşte şi:

Sparanghelul,aliatul siluetei tale

Polenul,sursa ta de sănătate

Ovăz pentru nopţi liniştite

Chiar dacă este recomandat să-l mănânci dimineaţa deoarece oferă un plus de energie,o mână de fulgi de ovăz la căderea nopţii îţi va asigura o odihnă plăcută,întrucât este îmbogăţit cu multe substanţe nutritive precum potasiu,calciu,fosfor şi magneziu.

Ţelina,duşmanul somnului

Este în general o legumă sănătoasă care nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta. Totuşi,nu este bine să o consumi înainte de culcare. Motivul? Ţelina este un diuretic natural,iar dacă nu vrei să petreci o mare parte din noapte la baie,este indicat să o consumi până la orele amiezii.

Grepfrutul provoacă aciditate

Există un  motiv pentru care este bine să ai la cină o gustare uşoară şi să nu-ţi încarci stomacul. În caz contrar vei avea un somn agitat,iar dimineaţa vei fi foarte obosită. În general,grepfrutul precum şi alte citrice ar trebui consumate dimineaţa,deoarece seara pot genera aciditate şi arsuri la stomac.

Mai multe