Alimente care previn infarctul şi alte afecţiuni cardiace

27 aprilie 2015   Psihologie

Anumite alimente conţin elementele necesare pentru prevenirea maladiilor cardiace, a infarctului şi a cancerului. Află care sunt acestea!

Avocado

Este o sursă bună de grăsimi monosaturate,care contibuie la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge,reducând astfel riscul de infarct şi accident cerebral. Este recomandat să se consume măcar o porţie de avocado pe zi. 

Merişoare

Sunt utilizate de mult timp în maladiile tractului urinar,însă studii recente au demonstrat că au numeroase alte beneficii-îmbunătăţesc sănătatea inimii şi pe cea orală,previn anumite forme de cancer şi ajută la reducerea efectelor infecţiilor. Au un conţinut ridicat de polifenoli,cu calităţi antioxidante,antiimnflamatoare şi antimicrobiene.

Afine

Cu un conţinut ridicat de antioxidanţi,vitamine şi minerale pot contribui la menţinerea sănătăţii inimii,a ochilor,îmbunătăţesc funcţiile neuronale şi previn cancerul. Nu în ultimul rând,încetinesc procesul de îmbătrânire,fiind o alternativă ieftină la cremele antirid scumpe.

Seminţe de chia

Popularitatea lor a crescut în ultimii ani şi acest lucru nu este o surpriză,întrucât au un nivel înalt de nutrimente şi sunt slabe caloric. Bogate în antioxidanţi,fibre solubile şi minerale,seminţele de chia sunt o sursă de acizi graşi Omega 3 şi conţin mai mult calciu decât laptele.

Mai multe