Alimente care reduc grăsimile din sânge

16 octombrie 2013   Psihologie

Atunci când alimentaţia este prea bogată în calorii, valorile trigliceridelor cresc şi acest lucru determină apariţia unor probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. Ca să previi acest lucru, trebuie să ai grijă la meniul zilnic. Iată ce să mănânci!

Trigliceridele sunt substanţe grase pe care corpul nostru le sintetizează atunci când mâncăm. Ele sunt extrase apoi din sânge şi sunt stocate sub formă de ţesuturi adipoase. Rolul lor este major întrucât sunt principalele rezervoare de energie ale organismului. În general,nivelul trigliceridelor din sânge nu trebuie să fie mai mare de 150 mg/dl.

Mic-dejun:

Brânză slabă de vaci şi o felie de pâine integrală sau

Lapte degresat cu un pumn mic de cereale integrale

2 felii de pâine prăjită integrală şi 2 felii de şuncă slabă

Gustare:

2 prune

o piersică

o pară

Prânz:

Peşte la grătar cu salată verde

Piept de pui fiert,fără pieliţă,cu salată de varză

1 ceai verde

1 pahar cu suc proaspăt de portocale

Cină:

1 porţie de fasole verde

1 porţie de mazăre

Sfatul specialistului

Olivera Zajelac,unul dintre nutriţioniştii echipei de fotbal AC Milan

Dacă în urma unor analize de sânge,aţi descoperit că aveţi un nivel ridicat de trigliceride,trebuie să vă schimbaţi drastic regimul alimentar. Este important să renunţaţi la carnea de porc şi de vită,la prăjeli,pâine albă,margarină,biscuiţi şi la mâncarea de tip fast-food. De asemenea,este indicat să consumaţi săptămânal peşte. În cazul în care nu preferaţi acest tip de carne,puteţi lua comprimate cu ulei de peşte,care au un conţinut bogat de acizi graşi Omega-3,cum sunt cele de la Amway,marca Nutrilite.

Mai multe