Alimente care stimulează metabolismul

23 octombrie 2017   Psihologie

Poate pare greu de crezut, dar există câteva alimente care au capacitatea de a stimula funcţia metabolismului. În plus, vor elimina toxinele acumulate în organism, ele fiind cele care împiedică pierderea în greutate.

Alimentele pe care trebuie să le mănânci fac parte din dieta ”curată”. Ele nu trebuie combinate cu produse procesate, deoarece nu te vor ajuta să slăbeşti. După ce vei începe să le incluzi în alimentaţie, vei observa că funcţia metabolismului este mult mai activă.

Iată care sunt alimentele care stimulează metabolismul!

Măr

Datorită vitaminelor şi antioxidanţilor, mărul face parte din topul alimentelor care stimulează arderea mai rapidă a grăsimilor. Pentru obţinerea celor mai bune rezultate, mănâncă cel puţin 3 mere (medii) pe zi.

Banană

Banana este sursă bogată de potasiu, calciu, magneziu, fibre şi vitamine. O banană pe zi te ajută să câştigi lupta cu kilogramele nedorite. Se spune că banana este fructul care stimulează funcţia metabolismului.

Citrice

Fructele citrice conţin o cantitate mare de vitamina C. Această substanţă nutritivă are rolul de a scade nivelul de insulină şi să accelereze procesul de digestie a grăsimilor. Mănâncă zilnic portocale şi grepfrut. De asemenea, poţi să bei în fiecare dimineaţă pe stomacul gol apă cu suc de lămâie.

Fructe de mare

Fructele de mare conţin grăsimi mononesaturate, care previne depunerea de grăsimi extra. În plus, fructele de mare sunt sursă importantă de acizi graşi Omega-3. Mănâncă-le măcar o dată pe săptămână.

Nuci şi migdale

Nucile şi migdalele sunt surse importante de acizi graşi Omega-3 şi proteine. Migdalele ajută la menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Nucile şi migdalele pot deveni gustarea dintre mese, în fiecare zi.

Avocado

Acest fruct exotic conţine acid oleic. Acest acid are capacitatea de a suprima foamea. În plus, fibrele şi grăsimile mononesaturate previn creşterea în greutate.

Roşie

Roşiile nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică. Substanţele nutritive prezente în roşie reduce cantitatea de lipide din sânge (grăsimi şi colesterol). În plus, sunt unele dintre cele mai săţioase legume. Prepară-ţi repede la micul dejun o salată de roşii.

Mai multe