Alimente care te ajută să ai ochi sănătoşi

17 iulie 2014   Psihologie

Pentru a-ţi păstra ochii sănătoşi, nu trebuie doar să-ţi faci investigaţii regulate, ci şi să ai grijă ce să mănânci. Pentru o vedere bună, iată ce alimente să introduci în alimentaţia ta!

Morcovi

Aceste legume conţin beta-caroten,pigment care dau morcovilor nuanţa de portocaliu. Totodată,ajută ca retina,precum şi alte părţi ale ochilor,să funcţioneze fără probleme.

Citeşte şi:

Remedii şi alimente care-ţi menţin ochii sănătoşi

Ochii îţi arată de ce afecţiuni suferi

Salata

Aceasta conţine luteină şi zeaxantină,antioxidanţi care reduc riscul de a dezvolta degenerescenţă maculară şi cataractă.

Ouă

Gălbenuşul este o sursă bogată de luteină şi zeaxantină. Împreună cu zincul acestea ţin la distanţă degenerescenţă maculară. Prin urmare,consumă cât mai des ouă.

Migdale

Bogate în vitamina E,consumul de migdale te apără de degenerescenţa maculară. O mână de migdale asigură aproximativ jumătate din doza zilnică de vitamina E.

Peşte gras

Tonul,somonul,macroul,hamsiile şi păstrăvul sunt bogate în DHA,un acid gras esenţial pentru dezvoltarea şi funcţionarea normală a creierului. Specialiştii spun că între deficitul de DHA este şi sindromul ochiuluiuscat este o strânsă legătură,de aceea consumă peşte periodic.

Citrice

Vitamina C care se găseşte în fructe şi legume,cum sunt portocalele,piersicile,căpşunile,fructele de pădure,roşiile şi ardeiul gras roşu-poate reduce riscul apariţiei cataractei şi de a dezvolta degenerescenţă maculară.

Boabele de fasole

Acestea conţin zinc,un mineral vital pentru sănătatea ochilor. Pentru a preveni apariţia cataractei,include boabele de fasole în preparatele cu carnea de vită,fructe de mare,carne de pasăre şi seminţe de dovleac.

Cereale integrale

Potrivit cercetătorilor americani o dietă cu  indicele glicemic mic poate reduce riscul apariţiei degenerescenţei maculară cu aproape 8%. Prin urmare,consumă cereale integrale în loc de carbohidraţi ultra-rafinaţi. Optează pentru quinoa,orez brun,fulgi de ovăz,pâine din grâu integral şi paste,mai degrabă decât pentru produsele realizate din cereale rafinate.

Mai multe