Alimente care te apără de boli cronice
Trecerea de la un anotimp la altul, fluctuaţiile de temperatură şi umiditatea scăzută îţi pot afecta imunitatea. Iată cateva alimente care te apără de boli cronice, care te ajută să ai o imunitate puternică, încetinesc îmbătrânirea şi previn apariţia bolilor.
Alimente care te apără de boli cronice-Migdalele
Două ceşcuţe cu migdale asigură mai bine de 50 % din necesarul zilnic de magneziu,un mineral care este important pentru sănătatea inimii. Migdalele sunt,de asemenea,o sursă bună de vitamina E,fibre,grăsimi mononesaturate şi substanţe nutritive. Potrivit unui studiu publicat în revista „Circulation“,consumul de două ceşcuţe de migdale pe zi,timp de o lună,reduce semnificativ colesterolul „rău“.
Alimente care te apără de boli cronice-Merele
Un măr pe zi te ţine departe de medic. Studii recente arată că un consum regulat de mere reduce riscul de a face accident vascular cerebral şi şansele de a muri de un atac de cord. În aceste fructe se găsesc antioxidanţi,precum catechine,ce previn apariţia cancerului,în special al celui pulmonar,potrivit unui studiu epidemiologic realizat în Olanda. Merele mai conţin quercetină,o substanţă care poate inhiba cancerul de prostată,plămâni şi ficat.
Citeşte şi:
Beneficiile uleiului de migdale
Avocado
Numit şi „untul naturii“,avocadoul este un fruct ce conţine grăsimi mononesaturate,fibre,vitamina E,acid folic şi potasiu. În plus,în acesta se mai găseşte şi beta-sitosterol,substanţă ce scade colesterolul total şi luteină,un antioxidant puternic,care protejează ochii de apariţia cataractei şi a degenerescenţei maculare. Luteina ţine la distanţă şi cancerul de prostată.
Alimente care te apără de boli cronice-Sfeclă roşie
Deşi este o legumă dulce,sfecla roşie conţine doar 22 de calorii. Aceasta are şi acid folic şi vitamina B,care protejează organismul de bolilor de inimă şi cancer.
Afine
În ciuda dimensiunii lor foarte mici,afinele sunt unele dintre fructele ce ţin la distanţă stresul. Acestea ajută creierul să producă dopamina,o substanţă chimică care este importantă pentru memorie,coordonare,dar care scade odată cu înaintarea în vârstă. Studii recente au arătat că o jumătate de ceaşcă de afine pe zi ajută memoria şi împiedică dezvoltarea celulelor cancerului la sân.