Alimente care te hidratează

3 iunie 2014   Psihologie

Atunci când temperatura urcă în termometru, apelează la câteva alimente naturale, care să te ajute să rămâi hidratată şi sănătoasă. Iată care sunt acestea!

Când e cald,organismul tinde să piardă apă,prin transpiraţie. Corpul suferă atunci când această pierdere nu este compensată în mod adecvat. În afară de aportul de apă,care este o necesitate,există diverse fructe şi legume cu un conţinut ridicat de apă,care te vor ajuta cu siguranţă să-ţi răcorească organismul şi să-l păstreze hidratat.

Castraveţi

Conţin potasiu,care ajută la menţinerea echilibrului mineral din organism. Aceştia sunt bogaţi într-o substanţă numită „sterol“,care poate scădea nivelul colesterolului rău. În coaja castravetelui se găsesc cei mai mulţi steroli. Aşa că ar fi bine să te gândeşti de două ori înainte de a îndepărta coaja. În cele din urmă,castraveţi au puţine calorii,de aceea sunt indicaţi celor care sunt la dietă.

Citeşte şi:

Iată ce ochelari de soare ţi se potrivesc!

Iată beneficiile expunerii moderate la soare!

Pepene verde

Consumă pepene,atât în forma sa solidă,cât şi sub formă de suc. Cel mai bine ar fi să bei sucul cât e proaspăt. Pepenele verde are puţine calorii şi 92% din ele este format numai din apă. Din acest motiv,acest fruct,este cel mai indicat atunci când sunt temperaturi ridicate.  

Căpşuni

Nu doar că aceste fructe conţin foarte multă apă,dar sunt bogate în vitamina C,antioxidantul care menţine ligamentele puternice şi grăbeşte repararea pielii,inclusiv cea arsă de soare. De aceea,bucură-te că le găseşti la piaţă şi consumă-le cât mai des!

Roşii

Pe lângă faptul că specialiştii spun că roşiile luptă împotiva cancerului şi a numeroaselor afecţiuni,acestea conţin până la 90% apă,fiind indicate atunci când sunt temepraturi mari. În afară de aceasta,licopenul,substanţa care dă roşiilor culoarea roşie,protejează pielea împotriva razelor ultraviolete.

Mai multe