Alimente care-ţi împrospătează respiraţia

11 aprilie 2014   Psihologie

Respiraţia urât mirositoare este una dintre problemele cu care se confruntă multe persoane. Din fericire, sunt alimente care împrospătează respiraţia. Iată care sunt ele:

Fructele care conţin vitamina C

Portocalele,lămâile,kiwi şi toate citricile bogate în vitamina C ajută la menţinerea unei respiraţii proaspăte. Se ştie că vitamina C ajută la reducerea toxinelor din organism,printre acestea numărându-se şi bacteriile din gură. Poţi să consumi aceste fructe întregi sau sub formă de sucuri.

Mirodeniile şi plantele aromatice

Consumă seminţe de fenicul,mentă,pătrunjel,rozmarin,eucalipt,coriandru,scorţişoară şi cuişoare dacă vrei o respiraţie proaspătă pentru o bună perioadă de timp. Pătrunjelul şi coriandrul conţin clorofilă. Aceasta are proprietăţi alcaline ce curăţă cavitatea bucalăde bacterii. De asemenea,uleiul esenţial prezent în scorţişoară este antiseptic şi ucide microbii care duc la apariţia unei respiraţii urât mirositoare.

Merele

Pentru că sunt bogate în fibre,merele ne ajută să salivăm mai mult. În felul acesta sunt îndepărtate particulele de pe dinţi.

Citeşte şi:

14 reguli pentru un stil de viaţă sănătos

Cum să ai un stil de viaţă sănătos

Ceaiul verde

Menţine sănătoasă cavitatea bucală,inhibă formarea tartrului şi distruge bacteriile orale.

Pâinea integrală de grâu

Atunci când organismul nu are prea mulţi carbohidraţi începe să ardă grăsimi. Prin acest proces se produc nişte compuşi care se numesc cetone. Atunci când sunt produse,cetonele sunt eliberate de organism prin transpiraţie,urină şi,uneori,chiar şi prin respiraţie. Astfel,pâinea integrală,bogată în vitamine,proteine,minerale,grasimi sănătoase şi antioxidanţi,menţine respiraţia proaspătă.

Apa

Cu ajutorul apei putem avea o respiraţie proaspătă. Este suficient să-ţi clăteşti gura cu apă. Atunci când suntem deshidrataţi,volumul salivei scade. Acest lucru se datorează faptului că organismul nostru încearcă să conserve umezeala. Saliva are tendinţa de a curăţa cavitatea bucală prin diluarea bacteriilor responsabile pentru respiraţia urât mirositoare.

Mai multe