Alimente care-ţi îngălbenesc dinţii
Obiceiurile alimentare zilnice pot avea efecte negative asupra zâmbetului tău. Culoarea dinţilor are de suferit atunci când consumi anumite alimente. Descoperă care sunt produsele pe care trebuie să le consumi cu moderaţie dacă vrei să ai o dantură frumoasă.
Ceaiul negru
Dacă eşti iubitoare de ceai negru,află că acesta nu este tocmai prietenul dinţilor tăi. Din cauza compoziţiei sale,ceaiul distruge smalţul şi,prin urmare,duce la îngălbenirea danturii. Din acest punct de vedere,ceaiul negru este mai periculos decât cafeaua.
Sosurile
Sosurile de soia,roşii sau curry provoacă îngălbenirea dinţilor. Dacă,totuşi,nu poţi rezista acestor mâncăruri,foloseşte aţa dentară şi apa de gură după fiecare masă.
Băuturile acidulate
Acidul din sucurile carbogazoase pătrund adânc în stratul smalţului şi îl distrug. Studiile arată că şi băuturile energizante au un efect dăunător asupra danturii. De aceea,alege apa plată în locul altor băuturi deoarece este inofensivă,atât pentru dinţi,cât şi pentru organism.
Vinurile
Ştii foarte bine cât de greu se curăţă o pată de vin roşu de pe faţa de masă albă. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu dinţii tăi atunci când consumi vin roşu. Acesta conţine molecule pigmentate care schimbă culoarea naturală a smalţului dentar. Atenţie,chiar şi vinul alb are în compoziţie aceste substanţe care determină schimbarea culorii dinţilor.
Foloseşte paiul
Există un mod inteligent de a-ţi proteja dinţii atunci când nu poţi rezista alimentelor prezentate mai sus. Foloseşte paiul atunci când vrei să bei ceai negru,sucuri acidulate sau vin deoarece dinţii vor avea de suferit mai puţin. În plus,evită să ţii mult timp în gură alimentele colorate.
Citeşte şi: