Alimente de evitat pe caniculă

8 iulie 2015   Psihologie

În aceste zile caniculare cauţi să consumi alimente şi băuturi reci în dorinţa de a mai potoli arşita care te cuprinde. Însă, uneori, aceste alegeri nu sunt dintre cele mai inspirate, deoarece organismul tău funcţionează după propriul termometru.

Îngheţata

Cu siguranţă se numără printre deserturile tale preferate vara,dar în loc să scapi de senzaţia înăbuşitoare de căldură,mai rău o agravezi. Alimentele care conţin grăsimi,proteine şi carbohidraţi încălzesc organismul pe măsură ce acestea sunt digerate. Poate pe moment o să simţi că te-ai mai răcorit,dar de fapt corpul tău eliberează un surplus de energie menit ajute stomacul să proceseze mâncarea. Cu cât mănânci mai gras,cu atat se va digera mai greu şi-ţi va fi mai cald.

Orezul brun

Deşi este mult mai sănătos decât cel alb,asta nu înseamnă că organismul tău îl va asimila mai repede. Conţine carbohidraţi ceea ce inseamnă un impuls de energie,deci cu siguranţă te vei încălzi. Aceeaşi regulă se aplică pentru toate cerealele,aşa că este bine să le consumi cu moderaţie în perioada caldă.

Berea

Este consolarea tuturor celor însetaţi,fiind băută în cantităţi record în zilele caniculare. Totuşi,alcoolul din compoziţia ei te deshidratează şi provoacă vasodilataţii,ceea ce produce o încălzire la suprafaţa pielii.

Citeşte şi:

Fructele zemoase,de ajutor pe caniculă

Sucurile îţi redau energia

Alimente care te răcoresc

Pepenele

Este format în cea mai mare proporţie din apă,iar acest lucru contribuie la hidratarea organismului. Cu cât consumi alimente sau bei mai multă apă,cu atât vei scăpa de senzaţia de sufocare.

Mâncarea picantă

Piperul şi ardeiul iute accelerează arderea grăsimilor şi te fac să transpiri. Astfel,vei elimina toxinele din organism şi nu vei mai simţi că „te iau toate căldurile”.

Mai multe