Alimente indicate în funcţie de grupa sagvină

12 iunie 2015   Psihologie

Experţi în sănătate spun că un regim alimentar ales în funcţie de grupa sangvină ajută la digerarea eficientă a alimentelor şi pierderea în greutate mai rapid.

„Grupa de sânge a unei persoane reflectă sistemul său intern. Aceasta,reglementează modul în care organismul absoarbe substanţele nutritive din alimentele pe care le consumă. Recomndarea este să se mănânce alimente în funcţie de tipul de sânge,pentru a rămâne în formă şi pentru a avea o sănătate de fier “,spune Neeraj Mehta,instructor de fitness şi nutriţionist.

Grupa de sânge A

Cei care au această grupă sangvină trebuie să consume alimente ce conţin carbohidraţii cu eliberare prelungită. Din cauza nivelului scăzut de acid clorhidric şi a nivelului ridicat de enzime în stomac,organismul poate digera carbohidraţii mai eficient decât digerarea şi metabolizarea proteinelor ​​animale şi a grăsimilor.

Dacă ai grupa de sânge A consumă proteine ​​din soia,cereale şi legume. În plus,mănâncă fructe,cum sunt merele,curmalele,fructele de pădure,piersicile etc. În schimb,evită papaya,mango şi portocalele,dar şi produsele lactate deoarece îţi afectează sistemul digestiv. Mănâncă alimentele în starea lor naturală şi nu sări peste mese.

Grupa de sânge B

Cei cu această grupă de sânge îşi iau aportul de substanţe nutritive atât din produsele animale,cât şi din legume. Dacă ai grupa de sânge B evită carnea de pui,grâul,porumbul,lintea,roşiile,alunele şi seminţele de susan,deoarece îţi afectează procesul metabolic,favorizând apariţia obosealii,retenţiei de lichide şi hipoglicemie. În schimb,consumă carne roşie,legume verzi,ouă şi produse lactate cu puţine grăsimi.

Grupa de sânge AB

Cei cu această grupă de sânge rară trebui să evite cofeina şi alcoolul în timpul situaţiilor stresante şi carnea afumată sau sărată,pentru că poate cauza cancer la stomac. Cei cu această grupă de sânge au un tract digestiv sensibil,aşa că trebuie să mănânce la intervale mici de timp. Fructele de mare sunt cea mai bună sursă de proteine,în special somonul,sardinele şi tonul. Ouăle,toful,fructele de mare,legumele şi produse lactate,cum sunt iaurtul sau chefir,fac parte din dieta ideală pentru cei cu grupa de sânge AB.

Grupa de sânge 0

Cei cu această grupă de sânge sunt alergici la gluten,care se găseşte în lapte şi produsele din grâu. Varza,conopida şi fasolele ar trebui evitate.  Dieta celor cu grupa de sânge 0 ar trebui să includă carne slabă de vită,miel,curcan şi de pui,ouă,nuci şi seminţe.

Mai multe