Alimente interzise în anemie. 4 categorii pe care să le eviţi

23 noiembrie 2014   Psihologie

Dacă ai prea puţin fier în organism nu înseamnă că trebuie să consumi cât mai multe alimente. Din contră, este necesar ca pe unele să le eviţi, fiindcă îţi pot face mai mult rău. Iată o listă cu alimente interzise în anemie.

1. Alimente interzise în anemie - Alimente care conţin calciu

Dacă suferi de anemie feriprivă,adică ai prea puţin fier în organism,trebuie să eviţi consumul de alimentebogate în calciu,întrucât acest mineral împiedică absorbţia fierului în organism. Aşadar,nu consuma produse lactate,nuci şi banane.

2. Alimente bogate în taninuri

Taninurile sunt compuşi care se găsesc din plin în ceaiul verde,cât şi în cel negru. Cu toate că au efecte benefice asupra corpului,taninurile împiedică buna absorbţie a fierului. Este de preferat să eviţi şi consumul de grepfrut şi de porumb.

3. Alimente interzise în anemie - Alimente care conţin gluten

În cazul multor persoane care suferă de anemie feriprivă,glutenul deteriorează pereţii intestinelor,prevenind absorbţia fierului şi a acidului folic,două substanţe nutritive care au un rol esenţial în producerea de celule roşii. Glutenul se găseşte în produsele de panificaţie,în orez şi în fulgii de ovăz.

4. Alimente bogate în acid oxalic

Şi alimentele care conţin acid oxalic trebuie evitate de către persoanele anemice. Spanacul,pătrunjelul,ciocolata şi arahidele se numără printre principalele alimente care inhibă buna absorbţie a fierului în organism,motiv pentru care trebuie excluse din alimentaţie pe perioada tratamentului.

Mai multe