Alimente pe care ar trebui să le consume diabeticii

1 septembrie 2015   Psihologie

Dacă ai diabet zaharat de tip 2, ştii că sifonul, bomboanele şi gogoşile nu îţi fac tocmai bine. Evitarea complicaţiilor pe termen lung ale acestei boli este mai mult decât renunţarea la alimente care conţin zahăr. În plus, persoanele cu diabet zaharat ar trebui să consume alimente care scad hipertensiunea arterială şi nivelul ridicat de colesterol din organism.

1. Cereale-Mănâncă-le întregi!

Când vine vorba de diabet,nu toţi carbohidraţii sunt creaţi egal. Pâinea intregrală sau cu tărâţe,spre deosebire de produsele de patiserie din făină albă,  sunt bogate în fibre. În plus,fibrele din cereale integrale te ajută să te  menţii sătul mai mult timp. În porţiuni corespunzătoare,cerealele integrale nu afectează zaharurile din sânge,precum o fac carbihidraţii simpli.

2.  Mănâncă somon   

Somonul conţine acizi graşi Omega-3,care s-au dovedit că ajută la scăderea riscului de boli de inimă,a inflamaţiilor şi a tensiunii arteriale. Este recomandat consumul a cel puţin două porţii de peşte bogat în Omega-3 pe săptămână. Dacă nu îţi place somonul,încearcă  sardine,macrou sau hering.

3. Consumă nuci

Nucile sunt pline de grăsimi sănătoase,nesaturate,care te ajută să te simţi sătul mai mult timp. Adaugă o mână mică de nuci la o salată sau într-un castron de cereale sau pur şi simplu ca o gustare între mese. Astfel,previi supraalimentarea,  prin menţinerea nivelului de zahăr din sânge.

4. Micul dejun-cea mai importantă masă a zilei!

Pentru persoanele cu diabet zaharat,micul dejun este într-adevăr cea mai importantă masă a zilei. Un studiu recent arată că cei care iau micul dejun au glicemia în limite normale după masă de dimineaţă,comparativ cu cei nu iau masa de dimineaţă. Îţi recomandăm pentru micul dejun,  fie un iaurt grecesc cu fructe de pădure şi nuci sau cereale şi fructe proaspete.

5. Ghimbirul stabilizează glicemia

Noi cercetări arată că ghimbirul ajută la menţinerea zahărului din sânge. Un studiu recent a constatat că 30 de aduţii cu diabet zaharat non-insulino-dependenţi care au lua o pastilă de ghimbir  pe zi,timp de 12 săptămâni,şi-au îmbunătăţit considerabil nivelul mediu al zahărului din sânge,spre deosebire de alţi 30 de adulţi diabetici care au luat placebo. 

Mai multe