Alimente pe care să le eviţi/mănânci pentru a preveni balonările

8 mai 2013   Psihologie

Dacă unele alimente te vor ajuta să calmezi un stomac „supărat”, altele s-ar putea să facă fix invers! Scapă de balonare cu ajutorul (dar şi prin evitarea consumului) unor alimente uzuale!

Îţi face rău:Sparanghelul

Sparanghelul,dar şi legumele crucifere (varza,varza de Bruxelles,broccoli) conţin zaharuri greu de digerat,care pot provoca gaze. Evită să le mănânci împreună cu alimente grase,care pot încetini digestia.

Alimentrecomandat:Condimentele

Rozmarinul,frunzele de dafin,ghimbirul ajută la descompunerea zaharurilor greu digerabile,găsite în legumele crucifere şi fasole. Adaugă-le în timp ce găteşti,pentru a reduce gazele şi balonarea.

Toată „reputaţia” acesteia este tot din cauza zaharurilor greu de digerat,găsite în legumele crucifere. Pentru a scăpa de ele,ţine la înmuiat boabele uscate de fasole,pentru cel puţin opt ore,înainte să le prepari.

:

Culturile vii şi active găsite în iaurt ajută la anularea gazelor,sporind numărul bacteriilor bune din intestin.

 

Îţi fac rău:Tărâţele

Acestea nu sunt digerate de organism,aşa că nu mânca prea multe. Dacă vrei să creşti aportul,bea multă apă,pentru ca fibrele să circule libere prin sistemul tău.  

:

După o masă bogată în fibre,o ceaşcă de ceai îţi poate ajuta digestia.

Mai multe