Alimente pe care trebuie să le consumi iarna

27 decembrie 2014   Psihologie

Vrei să ştii ce alimente te pot proteja de frig şi gripă, în această iarnă? Adoptă o dietă bazată pe produse ce conţin proteine slabe, cereale integrale şi lactate sărace în grăsimi, şi dormi suficient, fă mişcare în aer liber şi redu, pe cât posibil, stresul cotidian.

Morcovii

Au o mulţime de beta-caroten şi sunt perfecţi,atât cruzi,cât şi în supe,tocane şi risotto. Sunt bogaţi în vitamina A şi luptă împotriva răcelii şi a gripei,dar te protejează şi de infecţiile frecvente din timpul lunilor reci.

Ceaiul verdeşi muşeţelul

Ceaiul verde este un antioxidant puternic şi are proprietăţi antivirale puternice,cât şi antibacteriene. Consumul a aproximativ 3-5 ceşti de ceai verde pe zi îţi va menţine sistemul imunitar sub control.

Cel de muşeţel este,de asemenea,un bun antioxidant,care ajută în lupta împotriva răcelilor şi a gripei de sezon.  

Ciupercile

Se spune că sunt adevărate stimulente pentru imunitate. Acestea îţi protejează organismul împotriva frigului şi a virusurilor din timpul iernii. Ciupercile albe au niveluri ridicate de celule ucigaşe,necesare sistemului imunitar,în lupta cu inamicii.

Usturoiul

Este cel mai simplu remediude casă,care vindecă cu brio febra şi răceala. Specialiştii susţin că usturoiul are capacitatea de a creşte nivelul enzimelor adjuvante ficatului,în procesul de detoxifiere al sângelui.

Mierea

Este cea mai simplă şi mai eficientă de a vindeca răceala şi febra din timpul iernii. Are proprietăţi antibacteriene care ajută bacteriile să lupte contra virusurilor. Poţi lua câte o linguriţă de miere înainte de a te culca seara sau o poţi amesteca într-o cană de lapte cald.

Mai multe