Alimente pentru prevenirea bolilor de inimă şi înfundarea arterelor

23 februarie 2016   Psihologie

Vă dezvăluim care sunt alimentele bogate în antioxidanţi, grăsimi sănătoase şi fibre solubile. Nu numai că ajută la sănătatea inimii, dar aceste alimente pot îmbunătăţi starea generală de sănătate.

Brocoli

Această legumă este bogată în vitamina K,care previne calcifierea arterelor şi le face flexibile.

În plus,broccoli previne oxidarea colesterolului LDL,care poate provoca boli de inimă.

Scorţişoară

Multe boli de inimă ar putea fi prevenite prin consumul doar a unei linguri de scorţişoară pe zi. Acest condiment previne crearea de plăci în artere şi scade nivelul de colesterol din sânge. În plus,scoţişoara este un antioxidant bogat şi,astfel,protejează celulele organismului de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

Ceai verde

Această băutură populară conţine catehină,care poate preveni crearea de blocaje în artere. De asemenea,ceaiul verde accelerează metabolismul,ajută la menţinerea greutăţii optime şi,astfel,protejează sănătatea inimii.

Nuci

Consumul de nuci crude poate face un mare beneficiu pentru starea generală de sănătate,în special pentru sănătatea inimii. Migdalele sunt cea mai bună alegere,deoarece conţin vitamina E,proteine,fibre şi grăsimi mononesaturate.

Fructele cu coajă nu sunt cu mult în urmă în ceea ce priveşte beneficiile pentru sănătate. Aceste fructe vor preveni înfundarea arterelor,vor reduce în mod eficient inflamaţia şi vor menţine tensiunea arterială normală.

Mai multe