Alimente permise şi interzise celor cu bila leneşă

21 martie 2017   Psihologie

Cunoscută şi sub denumirea de colecist sau fiere, vezica biliară este un săculeţ în formă de pară, localizat sub ficat. Anumite boli, precum colita sau gastrita, şi obiceiurile alimentare greşite pot duce la dischinezie biliară sau la aşa-numita bilă leneşă.

Durerile de cap,ameţelile,greţurile,vărsăturile şi durerile în regiunea ficatului sunt simptomele prin care se manifestă bila leneşă. Ele apar în special după mesele copioase,care conţin tocături,sosuri şi prăjeli.

Ce alimente îţi sunt interzise

Pentru amelionarea simptomelor,prima măsură este regimul alimentar drastic. Nu ai voie să mănânci:

-Supe grase.

-Unele legume:fasole,linte,mazăre,sparanghel,varză,vinete,roşii necojite şi în cantităţi mari,ardei iute,ciuperci,ridichi,ceapă,usturoi,ţelină,praz,legume la conservă sau congelate.

-Murături.

-Carne:prăjită,de porc,de raţă,de gâscă,afumături,mezeluri,şuncă grasă,organe (creier,rinichi,ficat şi plămâni).

-Peşte şi fructe de mare:somon,hering,morun,icre.

-Untură şi slănină.

-Lactate:brânză fermentată,smântână,caşcaval,iaurt gras,cremă de brânză,unt,brânză Camembert şi Roquefort.

-Pâine:neagră.

-Dulciuri:care au în componenţă ouă,cacao,frişcă,precum şi torturi,îngheţate şi ciocolate.

-Fructe oleaginoase:nuci,alune,migdale.

-Seminţe:sărate şi prăjite.

-Condimente:boia,muştar,dafin,piper.

-Băuturi:alcool (bere,vin,ţuică etc.),băuturi cofeinizate (cafea etc.)

Mai multe