Alimentele acestea curăţă ficatul de toxine
Ficatul, împreună cu vezica biliară, joacă un rol important în asigurarea sănătăţii corpului nostru. Deoarece îndeplineşte cele mai multe funcţii în organism, ar trebui să avem grijă de ficat şi să ne îmbunătăţim obiceiurile alimentare care ajută la stimularea şi întărirea acestuia.
Broccoli
Broccoli este una dintre cele mai bune opţiuni dietetice pentru purificarea naturală a ficatului şi una dintre cele mai sănătoase legume verzi. Este sursă bogată de antioxidanţi puternici,care reduc riscul de cancer şi elimină toxinele acumulate în organism. În plus,conţinutul ridicat de fibre favorizează procesul de digestie şi ţin sub control nivelul de colesterol. Totodată,broccoli conţine vitamina E,care este o substanţă solubilă în grăsimi,cu un efect antioxidant care protejează ficatul de deteriorarea prematură.
Nuci
Datorită substanţelor nutritive pe care le conţin,nucile au efecte asupra corpului reducând riscul de intoxicaţie hepatică. În plus,sunt surse de fibrele şi acizi graşi Omega-3,care sunt foarte buni în detoxificarea acestui organ vital. Prin consumul de nuci în cantităţi mici,reuşeşti să ţii sub control colesterolul şi să îmbunătăţeşti procesul de digestie a grăsimilor.
Mere
Cunoscute pentru proprietăţile lor medicinale,nucile sunt ideale în curăţarea ficatului şi în îmbunătăţirea activităţii vezicii biliare. Consumul de fructescade nivelul colesterolului rău (LDL) şi reduce suprasolicitarea funcţiilor pe care le suferă ficatul din cauza metabolizării acestui tip de colesterol. În plus,mărul furnizează acid malic,un nutrient natural care facilitează eliminarea compuşilor cancerigeni şi a toxinelor reţinute în sânge.
Citrice
Toate fructele citrice conţin uleiuri esenţiale şi vitamine care curăţă ficatul şi care combat inflamaţia. Iar conţinutul ridicat al vitaminei C întăreşte imunitatea organismului şi împiedică dezvoltarea infecţiilor şi a bolilor grave.
Citeşte şi:Sucurile presate la rece sunt mult mai sănătoase?
Avocado
Fructul cel mai bogat în substanţe nutritive care curăţă ficatul este avocadoul. Datorită conţinutul ridicat de aminoazici esenţiali,fibre şi antioxidanţi,sunt eliminate toxinele acumulate în organism şi este ţinut sub control colesterolulrău.
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline conţine substanţe antioxidante,antiinflamatoare şi de curăţare,care stimulează curăţarea sângelui,eliminând toxinele. În plus,acizii graşi esenţiali prezenţi în acest ulei reduc riscul de boli de inimă şi îmbunătăţesc nivelul de colesterol rău.
Roşii
Această legumă conţine licopen şi aminoacizi esenţiali,care,după ce sunt absorbite,stimulează funcţia hepatică care trebuie să elimine deşeurile. În plus,este sursă de glutation,o proteină care are efecte detoxificante. De asemenea,conţine flavonoide şi betacaroten,două substanţe antioxidante care îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi care protejează organismul împotriva radicalilor liberi.
Citeşte şi:Băuturile carbogazoase:4 motive ca să renunţi la elePentru a vă păstra ficatul sănătos şi fără toxine,include aceste alimente în dietă.