Alimentele care te ţin departe de bolile de ficat

10 octombrie 2014   Psihologie

Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului care joacă un rol cheie în diverse procese biochimice, cum sunt eliminarea toxinelor din organism, fixarea glucozei şi fierului şi în sinteza colesterolului.

Stilul de viaţă modern de zi cu zi,în combinaţie cu obiceiurile alimentare nesănătoase (în special consumul de alimente procesate),pune presiunea asupra ficatului. Din acest motiv,suntem predispuşi la diverse complicaţii hepatice. Putem să ne îmbogăţim funcţia hepatică cu ajutorul a câtorva alimente. Iată care sunt acestea!

Legumele

Deşi cele mai multe dintre legume au un efect pozitiv asupra ficatului,unele sunt extrem de benefice în menţinerea stării de sănătate a acestuia. Legumele care sunt bogate în sodiu (cum este varza),sulf (cum sunt ceapa şi broccoli) şi niacină (care se găseşte în morcovi) sunt bune pentru ficat. Aceşti compuşi ajută la detoxificarea ficatului,îl protejează de toxine şi previne absorbţia substanţelor toxice.

Usturoiul

Bogat în sustanţe nutritive,usturoiul este un aliment natural care îmbunătăţeşte funcţia hepatică şi care ne protejează de multe boli. Un singur căţel de usturoi are capacitatea de a activa enzimele care joacă un rol cheie în eliminarea toxinele responsabile pentru afectarea ficatului. Acesta conţine doi compuşi naturali,seleniu şi alicina,care ajută în procesul de curăţare a ficatului.

Citeşte şi:

Plante care protejează ficatul

Metode simple pentru a curăţa toxinele din ficat

Curcuma

Este un condiment cu numeroase substanţe nutritive  care menţine ficatul sănătos. Adaugă un vârf de cuţit de turmeric în preparatele culinare pentru a îmbunătăţi gustul mâncării şi a capacităţii de detoxificare a ficatului. În plus,curcuma ajută la stimularea producţiei de bilă.

Fructele uscate

Acestea sunt o opţiune excelentă pentru gustările din timpul zilei,datorită conţinutului lor ridicat de fibre alimentare şi de alte substanţe nutritive,sunt acizii graşi Omega-3. Dar,acestea sunt foarte bune şi pentru ficat,protejându-l de anumite complicaţii.

Mai multe