Alimentele care-ţi dau o stare de bine

3 martie 2014   Psihologie

Dopamina este neurotransmiţătorul care hrăneşte creierul cu energie şi conferă întregului organism o stare de bine. În general, dopamina este stimulată de consumul unor alimente care, pe lângă faptul că te fac fericită, au grijă de sănătatea inimii şi contribuie la menţinerea greutăţii.

Dopamina este stimulată de tirozină,un aminoacid care se găseşte în compoziţia mai multor produse alimentare.

Peşteleeste bogat în omega 3,substanţă care creşte nivelul de dopamină.

Ouăleau un conţinut ridicat de tirozină.

Sfecla roşieare în compoziţie tiroină şi betaină,substanţe care au rol antidepresiv.

Merele,bogate în antioxidantul quercetină şi cu un conţinut mare de tirozină inhibă celulele nervoase.

Bananelecontribuie la buna dispoziţie datorită prezenţei tirozinei în compoziţia lor.

Ceaiul verdeconţine polifenoli,substanţă care are grijă de sănătatea creieruluişi a inimii,dar care contribuie şi la stimularea dopaminei. Aceleaşi efect au şi consumul de urzică,păpădie,ginseng şi fructe de pădure.

Neurotransmiţătorul fericirii poate fi produs şi cu ajutorul exerciţiilor fizice. În timpul efortului,creierul se energizează,iar organismul începe să se simtă bine.

Citeşte şi:

Ştii să combini corect alimentele?

5 alimente pentru o privire ageră

Mai multe