Alimentele din care-ţi iei necesarul de Coenzima Q10

16 mai 2017   Psihologie

Coenzima Q10, cunoscută şi sub denumirea de vitamina Q10, se găseşte în toate celulele organismului. În plus, coenzima Q10 este şi un antioxidant.

Coenzima Q10 este necesară pentru producerea energiei,creşterea rezistenţei şi fermităţii muşchilor. O concentraţie mai mare de vitamina Q10în organism ajută în lupta împotriva efectelor îmbătrânirii. De aceea,majoritatea cremelor antirid conţin acest ingredient.Există o varietate de alimente care conţin coenzima Q10,şi anume:

Somonul

Este un peşte bogat în acizi graşi,cum sunt Omega-3 şi Omega-6,care sunt indispensabile pentru stimularea producţiei coenzimei Q10. Pe lângă somonul proaspăt,recomandate,de trei sau de patru ori pe săptămână,sunt şi macroul şi sardinele.

Citeşte şi:7 alimente care sunt surse excelente de vitamina D

Carnea de pui

Carnea este,în general,sursă bogată de CoQ10.  Cea mai puţin bună este carnea roşie,din cauză grăsimii,care duce la creşterea nivelului de colesterol şi de trigliceride în organism. Însă,recomandată este carnea de pui de curte,pe care trebuie s-o combinăm cu alte produse sănătoase.

Broccoli

Prin consumul acestei legume,previi apariţia mai multor boli cardiovasculare. Acest lucru se datorează cantităţii mari de antioxidanţi pe care-i conţine broccoli,printre care şi coenzima Q10. Însă,este foarte important ca toate legumele să fie proaspete. Legumele congelate sau conservate pierd această vitamină.

Spanacul

Este leguma cu cel mai mare conţinut de coenzima Q10. În plus,este sursă de vitamine,fibre şi minerale,dar şi de fitonutrienţi,precum betacaroten şi luteină. Toate aceste substanţe protejează celulele de daunele produse de radicalii liberi în organism. Aşadar,mănâncă spanac!

Sucul proaspăt de căpşuni şi de portocale

Singurele fructe care sunt sursă de coenzima Q10 sunt portocalele şi căpşunile. De aceea,este recomandat să bei suc proaspăt din aceste două fructe zilnic.

Citeşte şi:Seminţele şi nucile,beneficii şi contraindicaţii

Alunele

Sunt surse vegetale care conţin coenzima Q10. De exemplu,100 de grame de alune conţin 0,8mg de CoQ10.

Cu trecerea anilor,nivelul de coenzima Q10 din organism scade. De aceea,este important să înlocuim pierderile prin consumul de alimente sănătoase care au în compoziţie această vitamină.

Mai multe