Alimentele-minune care îţi vindecă ficatul

4 iunie 2015   Psihologie

Pentru a menţine sănătos ficatul sau pentru a-l ajuta să se regenereze trebuie să ai grijă la alimentaţie. Ştiai că dacă introduci câteva alimente în dietă poţi avea mai multă grijă de sănătatea hepatică?

Adesea subestimată,hepatita este o boală care afectează din ce în ce mai multă populaţie din întreaga lume. Studiile confirmă un număr alarmant de peste 500 de milioane de persoane la nivel global care suferă de una dintre formele de hepatită. În plus,hepatitele virale sunt răspunzătoare de  moartea a aproximativ 1 milion de oameni în fiecare an,în întreaga lume.Regimul alimentar strict şi reducerea,chiar stoparea consumului de alcool te pot scăpa de complicaţii nedorite.

Bogată în vitamina C şi antioxidanţi,grepfrutul are un rol important în detoxificarea ficatului. Un pahar mic de suc de grepfrut contribuie la creşterea producţiei de enzime,acestea curăţând ficatul de toxine şi ţinând la distanţă agenţii cancerigeni. De asemenea,grepfrutul poate înlocui cu uşurinţă cafeaua de dimineaţă până când ficatul tău este vindecat.

Află ce alte alimente-minune vindecă ficatul pe clicksanatate.ro.

Mai multe