Alimentele modificate - le consumăm sau nu?

24 iunie 2015   Psihologie

Despre alimentele modificate genetic se vorbeşte din ce în ce mai mult în ţara noastră în ultimii ani. Şi, aşa cum era firesc, s-au creat, ca peste tot în lume, două tabere: unii care susţin că acestea sunt un adevărat pericol pentru sănătate, bazându-se pe diverse studii şi rezultate de laborator, iar alţii care sunt de părere că sunt inofensive.

Alimentele modificate genetic cultivate cel mai mult în întreaga lume sunt porumbul,cartoful,soia şi roşia. Pentru ele (atât pentru consum uman,dar şi pentru cel animal) se folosesc tehnologii de biologie moleculară,adică de modificare a structurii ADN-ului pentru a câştiga fie în aspect (sunt mai mari şi mai frumoase),fie în rezistenţă la dăunători şi la erbicide.

De exemplu,rezistenţa la secetă se poate obţine într-un singur an,prin modificare genetică,în timp ce,în mod natural,intervine în mii de ani.

Nu există suficiente dovezi că ar afecta sănătatea

Ni se spune deseori că nu e periculos să mâncăm alimente ce conţin organisme modificate genetic (OMG),fiindcă susţin unii cercetători,nu există nicio dovadă că ar fi dăunătoare.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.

Mai multe