Alimentele picante, secretul longevităţii

4 iulie 2018   Psihologie

Alimentele picante, cum ar fi ardeiul iute, contribuie la creşterea longevităţii, datorită capacităţii acestora de a inhiba senzaţia de durere, potrivit unui studiu american.

Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din California au constatat că inhibarea capacităţii organismului de a simţi durere,prin consumul de alimente picante,precum ardeiul iute,favorizează longevitatea,informează dailymail.co.uk.Cercetătorii au ajuns la această concluzie după o serie de experimente pe şoareci,în cadrul cărora semnalele de durere au fost împiedicate să ajungă la creier,fapt care le-a prelungit acestora viaţa.Astfel,animalele care nu au mai produs proteina responsabilă cu simţirea durerii,denumită TRPV1,au avut nu doar "o viaţă excepţional de lungă",cu aproximativ 14%,ci şi mai sănătoasă. De asemenea,aceşti cobai se îmbolnăveau mai rar de cancer,iar memoria nu le-a fost afectată atât de mult odată cu înaintarea în vârstă.

Află de AICI cum influenţează alimentele picante metabolismul!

Mai multe