Alimentul care te scapă de senzaţia de greaţă
Ghimbirul este un ingredient comun în bucătăria asiatică şi indiană, dar a fost folosit de secole pentru proprietăţile sale de vindecare. Acesta are o istorie lungă de beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru scutirea senzaţiei de greaţă, probleme digestive şi dureri.
Cel mai des folosită în scopuri medicinale este tulpina sau rădăcina,cunoscută sub numele de rozim. Aceasta poate fi consumată în stare proaspătă,sub formă de praf,uscată precum condiment,sub formă de ulei sau suc. Dacă încă nu foloseşti ghimbirul în bucătărie,iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să-l foloseşti.
Iată ce beneficii are ghimbirul asupra organismului:1. Reduce problemele digestive
Compuşii fenolici din ghimbir s-au dovedit că ajută la ameliorarea iritaţiei de la nivelul tractului gastro-intestinal. În plus,ajută la stimularea salivei şi a bilei de producţie,permiţând în acest timp trecerea alimentelor şi fluidelor prin tractul gastro-intestinal mai uşor. Dacă iei o lingură de ghimbir înainte de a mânca,reduci cu 50 % procesul de indigestie.
2. Îndepărtează senzaţia de greaţă
Dacă bei dimineaţa un pahar cu apă în care pui o lingură de ghimbir pulbere sau îl consumi crud,scapi de senzaţia de greaţă. Este un remediu comun,folosit mai ales în perioada de sarcină sau în tratamentul cancerului. Studiile au arătat că reduce în mod semnificativ greaţa.
3. Ameliorează durerile
Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Georgia,a arătat că suplimentarea de zi cu zi cu ghimbir reduce durerile musculare cu 25 %. În plus,s-a constatat că reduce durerile menstruale pe care le avem în fiecare lună,uneori fiind insuportabile.
4. Reduce inflamaţia
Osteoartrita este o problemă comună de sănătate care implică degenerarea articulaţiilor în organism,cauzând dureri articulare şi rigiditate. Un studiu care a analizat persoane cu osteoartrită de genunchi,a arătat că după ce au luat extract de ghimbir,au avut mai puţină durere şi au necesitat medicamente mai slabe.
5. Poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă
Prin consumul a două grame de pudră de ghimbir în fiecare zi scadem nivelul de zahăr din sânge pentru o perioadă de 12 săptămâni. Creşterea nivelului de glucoză din sânge este un factor de risc major pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare. Prin consumul de ghimbir zilnic,putem reduce cu 10 % acest risc.
6. Reduce nivelul colesterolului
Trei grame de pulbere de ghimbir consumat în fiecare zi provoacă reduceri semnificative la nivelul colesterolului. Cercetătorii cred că ghimbirul poate ajuta la scăderea nivelului ridicat de colesterol şi reduce riscul de dezvoltare de boli de inimă.
7. Are proprietăţi anti-cancerigene
O substanţă care se găseşte în ghimbir,cunoscută sub numele de gingerol,s-a demonstrat că poate fi un tratament alternativ pentru mai multe tipuri de cancer. 2 grame de extract de ghimbir consumat în fiecare zi poate reduce semnificativ molecula pro inflamatorie de semnalizare în colon.
8. Poate îmbunătăţi funcţionalitatea creierului
Stresul şi inflamaţia cronică sunt doi factori care pot accelera procesul de îmbătrânire,şi să devină un factor cheie al bolii Alzheimer şi alte deficienţe cognitive legate de vârstă. Unele studii spun că antioxidanţii şi compuşii bioactivi din ghimbir pot inhiba răspunsurile inflamatorii care au loc în creier.