Alternative mai sănătoase la pâinea din făină de grâu

28 iulie 2017   Psihologie

Pâinea din făină de grâu este cea mai consumată pâine de către români. Deşi medicii nutriţionişti ne recomandă consumul cât mai scăzut de pâine, majoritatea oamenilor nu pot concepe o masă fără aceasta.

Ştim că pâinea conţine fibre, esenţiale pentru o bună digestie. Însă pâinea cumpărată din comerţ conţine şi foarte multe e-uri, sare şi zahăr, ceea ce evident ne face mai mult rău decât bine. Iar pâinea făcută din grâu integral are aditivi, ceea ce, din nou, nu este o alegere sănătoasă.

Iată însă câteva alternative sănătoase la pâinea albă din făină de grâu:

Pâinea Oopsie

Este una dintre cel mai simplu de pregătit reţete de pâine şi foarte bună pentru persoanele care ţin dietă pentru că are un număr scăzut de carbohidraţi.

Este făcută de obicei din ouă, cremă de brânză şi sare. Este săţioasă şi o alternativă excelentă la pâinea din făină albă!

Pâinea Ezekiel

E făcută din germeni de grâu, legume, mei, orz, secară albă, linte şi boabe de soia.

Această pâine nu conţine zahăr adăugat, o poţi cumpăra din comerţ, dar poţi încerca să o pregăteşti şi tu acasă. Totuşi, dacă ai intoleranţă la gluten, acest fel de pâine nu este cel mai bun pentru tine.

Tortillas din făină de porumb

Nu conţin gluten, au foarte multe fibre, au puţine calorii şi pot fi consumate cu o mulţime de alimente. Data viitoare când vrei să-ţi faci un sandwich, foloseşte în loc de feliile de pâine două tortillas. Sunt extrem de simplu de pregătit, fiindcă ai nevoie doar de două ingrediente: apă şi făina mexicană, cunoscută sub denumirea de Masa Harina.

Pâinea de secară

A devenit din ce în ce mai consumată şi la noi, fiind alegerea ideală dacă vrei o pâine care să semene la gust cu pâinea clasică din făină de grâu.

Legumele cu frunze mari

Poate te va surprinde acest lucru, dar legumele cu frunze mari sunt alternative excelente la pâine. De exemplu, pentru un sandwich, în loc de pâine, foloseşte frunza de salată.

Pâinea din maia

Este făcută din boabe fermentate de grâu. Datorită procesului de fermentare, antinutrienţii din grâu sunt reduşi, pâinea fiind mai uşor de digerat. Este recomandat ca această pâine să fie făcută în casă. Dacă însă ai intoleranţă la gluten, evită acest tip de pâine!

Mai multe