Alune crude sau prăjite. Tu ştii care sunt mai sănătoase?

31 august 2017   Psihologie

Probabil că dacă eşti o persoană care iubeşte să mănânce diferite tipuri de alune ca gustări, te-ai întrebat de multe ori dacă să mănânci alune crude sau prăjite. Află că trebuie să le consumi atât crude cât şi prăjite. Ştim că sănătatea este foarte importantă, dar vrem să ne bucurăm de toate în timpul vieţii, chiar şi de alimente mai puţin sănătoase.

În ultimii ani, din cauza schimbării stilului de viaţă şi al alimentaţiei, tot mai mulţi oameni află că sunt bolnavi. Cele mai comune afecţiuni sunt: obezitatea, depresia, stresul, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, colesterolul mărit.

Dacă nu avem un stil de viaţă sănătos şi dacă nu practicăm sport, este greu să ne menţinem sănătoase. De fapt, oamenii care au trecut de vârsta de 80 de ani şi care nu au suferit de nicio boală gravă deţin secretul longevităţii şi al sănătăţii. Secretul lor este stilul de viaţă sănătos. Ei mâncau diferite alimente, iar organismul asimila toate substanţele nutritive esenţiale.

De exemplu, ştim că nu trebuie să consumăm mâncare procesată deoarece nu este sănătoasă. În schimb, ar trebui să includem în alimentaţie mai multe fructe şi legume, care sunt foarte sănătoase şi nutritive.

În plus, pentru o dietă echilibrată, mai ştim şi că nucile/alunele sunt sănătoase şi că ar trebui să le includem în alimentaţia zilnică. Dar care sunt mai bune? Alune crude sau prăjite?

Alune crude sau prăjite

Există diferite tipuri de alune pentru consum, dar cele mai populare sunt: caju, fistic, migdale, nuci, arahide, alune de pădure. Majoritatea sunt bogate în substanţe nutritive, conţinând antioxidanţi, fibre, proteine, acizi graşi Omega-3, vitamine şi minerale. Toţi aceştia sunt nutrimenţii necesari pentru o dietă echilibrată, care este nutritivă şi sănătoasă.

De fapt, fructele cu coajă lemnoasă oferă multe beneficii pentru sănătate: îmbunătăţesc rezistenţa fizică, cresc masa musculară, întăresc imunitatea, stimulează pierderea în greutate şi chiar pot preveni cancerul.

Dar care sunt mai sănătoase?

Alune crude sau prăjite? - Alunele prăjite sunt mai crocante şi mai gustoase. Potrivit mai multor studii, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, deşi alunele crude şi cele prăjite au aceeaşi valoare nutritivă, alunele crude sunt mai sănătoase.

Acest lucru se datorează faptului că acizii graşi Omega-3 ar putea fi afectaţi în timpul procesului de prăjire, făcând alunele mai puţin sănătoase. De asemenea, anumiţi nutrienţi prezenţi în fructe cu coajă lemnoasă, cum sunt vitamina E şi carotenoidele, s-ar putea pierde când se prăjesc la temperatură ridicată. În concluzie, toate tipurile de alune crude sunt mai sănătoase decât cele prăjite.

Credit foto: www.fastachi.com

Mai multe