Ardeiul te ţine tânăr şi liniştit!
Galben, verde sau roşu, ardeiul este una dintre legumele de sezon cu un conţinut bogat în săruri, vitamine şi alcaloizi şi cu efecte benefice asupra organismului uman. Iată câteva motive să-l consumaţi crud, în salate sau simplu.
Întârzie îmbătrânirea
Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care întârzie procesul de îmbătrânire,în special datorită carotenului şi a vitaminelor C şi E.
Aceste elemente au capacităţi antioxidante,deci împiedică îmbătrânirea prematură a celulelor şi ţesuturilor.
Te scapă de stres
Ardeiul roşu conţine vitamine din grupa B-urilor şi,după cum bine se ştie,aceste vitamine joacă un rol important în activitatea sistemului nervos,combat stresul şi surmenajul psihic.
Gogoşarul combate lipsa de calciu
Sursă importantă de substanţe nutritive esenţiale,gogoşarii se remarcă prin conţinutul de vitamina C,vitamina A şi de minerale precum potasiul fosforul şi calciul.
Citeşte mai multe pe click.ro