Aşa prepari un desert cu portocale!

20 ianuarie 2012   Psihologie

Ţi-e poftă de un desert uşor şi plin de vitamine, acum în plină iarnă? Încearcă o reţetă delicioasă cu portocale. O tartă uşor de pregătit, aromată, mmm... un deliciu!

Pregătire:40 minute

Coacere:30 minute

Dificultate:micăCe ai nevoie2 portocale1 portocală roşie3 linguri lichior de portocale300 g brânză de vaci grasă3 ouă100 g zahăr pudră1 plic zahăr vanilat1 lămâie2 linguri rom100 g miez de nucăunt pentru uns vasulfrunze de mentă pentru decorCum se prepară

1. Se curăţă cu grijă coaja de pe portocale şi se elimină pieliţa albă. Cu un cuţit bine ascuţit se taie,deasupra unui castron,feliile de portocale.

2. Se amestecă gălbenuşurile cu brânza de vaci scursă bine,cu zahărul,zahărul vanilat,romul,lichiorul şi zeama de la lămâie.

3. Se adaugă coaja de lămâie şi albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor,cu o lingură de lemn,de jos în sus.

3. Se toarnă aluatul într-o formă de tartă unsă bine cu unt. Se aşază felii de portocale deasupra,cele roşii în centru,cele galbene la exterior.

4. Se presară cu miez de nucă zdrobit şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 200° C până se rumeneşte frumos,după care se lasă să se răcească. Se decorează cu frunze de mentă.

Mai multe