Aşa previi virozele de sezon

5 octombrie 2011   Psihologie

Microbii ne dau târcoale şi organismul este slăbit în prag de toamnă. Consecinţele? Viroze şi răceli. Iată câteva sfaturi de la specialiştii site-ului webMD.com, despre cum să ne întărim imunitatea şi să prevenim bolile de sezon.

Mâncaţi sănătos!

Fructele şi legumele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Kiwi,morcovii,stafidele,portocalele,fasolea verde,toate acestea conţin stimulatori pentru imunitate,vitamina C şi carotenoide.

Kiwi este fructul cu cel mai mare aport de vitamina C,aşa că îl poţi mânca întreg cât poţi de des. Broccoli,varza de Bruxelles,conopida,sunt surse bune de betacarotene,care ne protejează împotriva radicalilor liberi.

Usturoiul,roşiile şi ceapa ţin guturaiul departe. Usturoiul este bogat în antioxidanţi şi este un mod sigur de a evita răceala. Este de preferat să le mâncaţi crude,sub formă de salate. Prin preparare termică se pierd din calităţile nutritive.

Reduceţi dulciurile!

Zahărul slăbeşte organismul,de aceea,în timpul sezonului rece,reduceţi dulciurile. Înlocuiţi-le cu fructe!

Citeşte mai multe pe click.ro

Mai multe