Aşa ţii glicemia sub control!

14 septembrie 2015   Psihologie

Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge te pot face să te simţi stresată. Glicemia în indice normale poate minimiza poftele pentru zahăr şi carbohidraţi pentru întreaga zi. Începe ziua cu carbohidraţi complecşi care au un indice glicemic scăzut şi care pot mări treptat nivelul zahărului din sânge la un nivel fără stres.

Iată ce alimente ar trebui să se găsească în micul dejun:

-fulgi de ovăz-pâine din cereale integrale-prăjită-cartofi dulci-legumele bogate în amidon-fierte

Prânzul

Prânzurile bogate în carbohidraţi sunt de multe ori de vină pentru zilele în care te simţi stresată. Pentru a ajuta la prevenirea acestei probleme,mănâncă alimente ce conţin proteine la fiecare 3-4 ore şi la fiecare masă. Acestea sunt absorbite lent şi ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Ce alimente ar trebui să conţină masa de  prânz

-o ceaşcă de iaurt grecesc

-un ou fiert-tare

-2 linguri de unt de arahide natural

-3 bucăţi de piept de pui sau piept de curcan la grătar

Cina

Aceasta este o masă importantă atunci când vine vorba de a echilibra zahărul din sânge,de aceea asigură-te să incluzi toate sfaturile de mai sus. O cină cu proteine şi cu multe legume fierte este cea mai potrivită pentru un somn bun şi o zi fără stres. Nu mânca cu 2-3 ore înainte de a merge la culcare şi evită alimentele care conţin zahăr. Dacă totuşi vrei să mănânci ceva dulce seara,alege un fruct bogat în fibre cum sunt merele,bananele,murele sau afinele.

Credit foto:www.doctoroz.com

Mai multe